Handig: op déze manier kook je aardappelen twee keer zo snel gaar!

Dit scheelt je een heleboel tijd

In Nederland zijn de aardappelen niet aan te slepen; we eten per jaar namelijk zo’n 53 kilo aardappelen per persoon. Eigenlijk willen we iedere dag wel aardappelen eten, maar soms hebben we gewoon geen zin en tijd om te wachten tot ze klaar zijn. Met dit trucje kun je de bereidingstijd halveren!

Grote pan
Nu zijn wij ook erg gek op een gekookte pieper, maar het duurt vaak wel erg lang voordat ze gaar zijn. En wij zijn fan van snel en efficiënt, dus we zijn voor je op zoek gegaan naar de beste manier om je aardappelen sneller te koken! Het blijkt dat de grootte van de pan erg veel uitmaakt voor de kooktijd van je aardappelen. Hoe groter de pan, hoe meer ze in aanraking komen met het hete water en hoe minder met elkaar.

Waterkoker
Daarnaast verkort je de kooktijd met de helft als je eerst water kookt in je waterkoker, en dit kokende water over de aardappels giet. Zet de pan op het vuur en laat ze in ongeveer vijf á tien minuten gaar koken! Zorg er bij het vullen van de pan voor dat de aardappels ongeveer even groot zijn, omdat de aardappels anders op verschillende momenten gaar worden. Grote aardappels dus even doormidden snijden!

Lees ook: dankzij dít fruit lopen je aardappelen minder snel uit!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Epicurious.com | Beeld: Free Food Photos