Handig: zo raak je je koffer niet kwijt op Schiphol

koffer-schiphol

Voorkomen is beter dan genezen!

Wie nu op vakantie gaat en via Schiphol vliegt, moet rekening houden met een hoop kofferchaos. Koffers en rugzakken komen niet aan op hun bestemming en er blijft een hoop achter op Schiphol. Met deze tips omzeil je de chaos en kun je met een gerust hart het vliegtuig instappen! 

Neem alleen handbagage mee

Als je geen grote vakantie op de planning hebt staan, is het zeker een goed idee om alleen handbagage mee te nemen. Op Schiphol gaat het bij de ruimbagage namelijk vaak mis, wat vooral komt door de grote personeelstekorten bij de bagage-afhandelaars. Als je vertrouwt op handbagage – in een rugzak of compacte koffer – weet je zeker dat je spullen op je eindbestemming komen.

Denk goed na wat je meeneemt

Als alleen handbagage te weinig is om mee te nemen, zijn er alternatieven om alsnog meer spullen mee te nemen. Trek bijvoorbeeld kleding over elkaar heen of trek een jasje aan met diepe zakken. Handige lifehack: vul een kussensloop met wat extra kleding. Ook kun je shampoo, douchegel en make-up remover op je vakantiebestemming kopen, dus dat scheelt je ook weer ruimte.

Kies voor een opvallende koffer

Indien je alsnog ruimbagage nodig hebt, dan is het handig om een opvallende koffer te hebben. Zo herken je hem meteen op de bagageband en kun je hem makkelijk identificeren tussen al die identieke koffers op het vliegveld. Kies voor een opvallende kleur of beplak het met stickers om je koffer nog meer op te laten vallen. Ook is het handig om je koffer te voorzien van een stevig label met je naam, telefoonnummer en adres erop.

Lees ook: Lekker naar de camping: 5x waarom kamperen zo gezond is

Bron: Margriet | Beeld: Pexels