Handig! Zo verwijder je makkelijk secondelijm uit je kleding en van je handen

Je hebt deze doe-het-zelf oplossing waarschijnlijk al in je keuken liggen

Secondelijm is zowel je beste vriend als grootste vijand. Wanneer het oortje van je mok is afgebroken, is het fijn om te weten dat je het kunt fixen met secondelijm. Na het lijmen zit niet alleen het oortje van je mok er weer aan, maar helaas zitten je vingers ook aan elkaar vast. Gelukkig haal je de lijm zo van je vingers af dankzij deze truc.

Hoewel je zo je best deed om niet te knoeien, zit er toch secondelijm op je trui nadat je heel even iets vast wilde lijmen. Gelukkig hoef je je trui niet meteen weg te gooien wanneer dit is gebeurd. Zo haal je secondelijm uit je kleding en verwijder je het van je handen!

Zo haal je lijm van je handen
Maak een mengsel dat voor de helft bestaat uit gesmolten kokosolie en voor de helft uit baking soda. Smeer het mengsel op je huid en laat het voor 10 tot 15 minuten intrekken.

Wrijf vervolgens met je handen langs elkaar om de lijm te verwijderen en was je handen daarna met hydraterende zeep. Je kunt ook nagellakremover gebruiken om de lijm van je handen te verwijderen, maar dit droogt je huid behoorlijk uit.

Zo haal je lijm uit je kleding
Probeer eerst zoveel mogelijk lijm van je kleding af te schrapen.  Doe daarna wat nagellakremover op een doek en dep dit op de secondelijm (let er wel op dat je dit niet doet op fijne stoffen). Wanneer de lijm zachter wordt, kun je het er voorzichtig afschrapen. Was je kledingstuk daarna zoals je het altijd doet.

Bron: Realsimple | Beeld: Pixabay