Handig: zó voorkom je vochtige was uit de droger

was

Niks is vervelender dan vochtige was die net uit de droger komt

De droger draait tegenwoordig overuren. Na een paar uur heb je heerlijke zachte en droge was, maar niet als de was nog vochtig blijkt te zijn. Hoe kan dat? En hoe kun je dit voorkomen? Daar zijn zijn meerdere tips voor!

Vochtige was voorkomen

De droger is een ware uitvinding. Het is sneller droog dan wanneer de was aan een droogmolen of droogrek hangt en je wasgoed is ook nog eens heerlijk zacht. Wel zo fijn, een zachte handdoek na het douchen.

Het is daarom ook vervelend als de was te vochtig uit de droger komt. Dit kan door verschillende oorzaken komen. Het kan zijn dat er teveel wasgoed in de droger zit, waardoor het niet goed kan drogen. Maar ook te weinig was kan een oorzaak zijn dat het vochtig blijft. Ook is het verstandig om geen verschillende kledingsoorten, zoals handdoeken en shirts, bij elkaar in te doen. Lichtere kledingstukken verplaatsen zich naar voren in de droger en de zwaardere stukken naar achteren. Hierdoor zijn de shirts wel droog, maar de handdoeken uiteindelijk niet. Daarnaast is het belangrijk om het juiste droogprogramma te selecteren. En tot slot kunnen er natuurlijk problemen zijn met de droger zelf. Het is essentieel van belang om het filter, de sensor en de condensor geregeld schoon te maken. Hierdoor kunnen deze niet vervuild en verstopt raken, waardoor er vocht kan worden opgenomen.

Tip

De juiste manier om je droger te gebruiken en schoon te houden, is dus belangrijk voor droog wasgoed. Maar er is een tip om er voor te zorgen dat je was niet vochtig uit de droger komt én ook nog eens sneller droogt. Een droge handdoek bij de natte was in de droger doen, is de truc! Logisch, want handdoeken nemen veel vocht op.

Lees ook: Je kan je handdoeken en theedoeken beter niet met elkaar wassen

Bron: Margriet | Beeld: Pexels