Deze functies van je telefoon maken je leven een stuk makkelijker

Ken jij deze handige functies al?

Wat moeten we tegenwoordig zonder onze telefoon? Hij ligt perfect in de hand, weet altijd precies hoe laat het is en laat je nooit in de steek – behalve als je hem niet hebt opgeladen. Onze telefoon wordt innovatiever met de update en krijgt steeds meer handige functies. Wij noemen de beste functies van je telefoon voor je op!

Stappenteller

Om je dagelijkse portie stappen te halen, is het wel handig als je weet hoeveel stappen je op een dag zet. Gelukkig is jouw telefoon hiervoor je beste vriend en vind je op elke telefoon een stappenteller. Bij een iPhone vind je dit in de Gezondheids-app. Mogelijk moet je de app nog moet installeren, dit doe je bij Instellingen > Privacy > Beweging en conditie. Vergeet de stappenteller niet aan te zetten! Op Android is er geen speciale functie, maar moet je hiervoor de app Google-Fit in de Play Store downloaden.

Medisch ID

Een hele belangrijke functie op je telefoon is een medische ID. Hier kun je persoonlijke gegevens invullen, zoals je bloedgroep, allergieën en eventuele andere medische aandoeningen. Ook kun je hier een sos-contactpersoon instellen die op de hoogte wordt gebracht bij een ongeval. Bij een iPhone vind je een medische ID bij Instellingen > Gezondheid > Medisch ID. Op een Android-telefoon vul je je medische gegevens in via Contacten. Typ je naam in de zoekbalk, scroll naar beneden en tik op Voeg uw medische gegevens toe. Druk vervolgens op OK en vul de gegevens in die je wilt delen. Vergeet niet om daarna nog op Opslaan te drukken!

Digitale portemonnee

Voortaan hoef je je portemonnee niet meer overal mee naartoe te zeulen. Op je telefoon kun je namelijk ook je pasjes opslaan. In de standaard Wallet-functie van iPhone kun je allerlei betaal- en klantkaarten toevoegen, maar ook entreetickets en boardingpasses. Zo heb je ze dus altijd bij de hand! Voor een Android-telefoon moet je hiervoor een app downloaden, bijvoorbeeld PassWallet.

Waterpas en meten

Wil je een plankje ophangen, dan heb je geen meetlat of waterpas meer nodig. Een kompas of de meetfunctie op je iPhone is namelijk je redder in nood. Open de app en leg hem op het plankje. Zo weet je meteen of het recht hangt of dat je beter opnieuw kunt beginnen. Op de Android heb je deze functie helaas niet en moet je hiervoor verschillende apps in de Play Store downloaden.

Lees ook: Deze foto heeft koningin Máxima als achtergrond op haar telefoon

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash, Jenny Ueberberg