Dit is waarom je de haren uit je haarborstel aan je planten moet geven

Hiermee ga jij je planten gegarandeerd in leven houden

Planten geven je huis een hippe, levendige en mooie uitstraling. Geen wonder dat we massaal allerlei groene pareltjes inslaan om ons interieur nét wat extra’s te geven. Allemaal leuk en aardig, maar de verzorging van deze planten krijg je er niet gratis bij. Ben jij hier niet zo’n ster in en zijn jouw planten vaker dood dan levendig? Dan is het hoog tijd om een nieuw trucje toe te passen. Grijp je haarborstel –ja, je leest het goed– er maar bij. Want met die plukken haar uit je borstel ga jij je plant in leven houden. 

Bijzonder, maar waar!

Bosje haar

Soms sta je versteld hoeveel haren je wel niet uit je borstel tevoorschijn tovert. Grote kans dat je deze bos met een grote boog de prullenbak in gooit. Stoppen maar, aangezien je dit beter niet kunt doen. De haren uit je haarborstel zijn namelijk hét trucje om die kamerplanten in leven te houden.

Mest

De haren uit je haarborstel werken als een natuurlijke mest voor al jouw planten, zo meldt Wired. In je haren zit namelijk stikstof verwerkt en dit is hetgeen wat planten nodig hebben om in leven te blijven. Nog beter: haren zouden nog beter werken dan kunstmest. Dat had je waarschijnlijk niet verwacht.

Geduld

Hoe het precies werkt? Graaf een kuiltje in de potgrond van jouw plant en plant vervolgens de pluk haren uit je haarborstel hierin. Let er wel op dat je haren niet onlangs een flinke verfbeurt hebben gehad. Deze chemicaliën wil je juist niet in je plant. Je dient voor dit proces echter wel een beetje geduld te hebben, aangezien het ongeveer twee jaar duurt voordat de haren compleet afgebroken zijn. De werkzame stoffen komen ook dan pas vrij. Geduld is een schone zaak, toch?

Lees ook: Deze 7 plantensoorten houden muggen op afstand

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: FLAIR, Wired | Beeld: Unsplash