Dit is waarom je de haren uit je haarborstel aan je planten moet geven

Hiermee ga jij je planten gegarandeerd in leven houden

Planten geven je huis een hippe, levendige en mooie uitstraling. Geen wonder dat we massaal allerlei groene pareltjes inslaan om ons interieur nét wat extra’s te geven. Allemaal leuk en aardig, maar de verzorging van deze planten krijg je er niet gratis bij. Ben jij hier niet zo’n ster in en zijn jouw planten vaker dood dan levendig? Dan is het hoog tijd om een nieuw trucje toe te passen. Grijp je haarborstel –ja, je leest het goed– er maar bij. Want met die plukken haar uit je borstel ga jij je plant in leven houden. 

Bijzonder, maar waar!

Voeding

Als je geen groene vingers hebt, kan het lastig zijn om je planten in leven te houden. Regelmatig water geven en je planten op de juiste plek in huis zetten is een goed begin, maar daar houdt het helaas niet op. Je moet er ook voor zorgen dat je plant genoeg andere voedingsstoffen krijgt. Dit kun je doen door je plant af en toe te verpotten, maar er is ook een andere manier waarop je je plant van wat voeding kunt voorzien.

Bosje haar

Soms sta je versteld hoeveel haren je wel niet uit je borstel tevoorschijn tovert. Grote kans dat je deze bos met een grote boog de prullenbak in gooit. Stoppen maar, aangezien je dit beter niet kunt doen. De haren uit je haarborstel zijn namelijk hét trucje om die kamerplanten in leven te houden.

Lees op de volgende pagina wat haren voor je planten kan betekenen.

Pagina 1/2