Heb jij dit flesje olie weleens bij de Kruidvat zien staan? Als je weet wat je er mee kan, koop je het direct!

Insectenspray:

Meng wat olie met water en spray dit op de raamkozijnen van de plek waar je het meeste last hebt. Insecten hebben een hekel aan de geur en je zal merken dat ze wegblijven!

Schimmel in huis

Meng ongeveer 2 eetlepels olie op 500 ml water. Meng dit goed door elkaar en doe het mengsel in een sprayfles. Spray het mengsel vervolgens op de plekken in je huis waar de schimmel zit. Laat dit vervolgens een paar minuten intrekken en wrijf vervolgens de plek met een handdoek. Je zal direct resultaat zien! Herhaal dit proces net zo lang tot alle schimmel is verdwenen.

Jeuk op de hoofdhuid

Met name in de winter kan je huid nog weleens extra jeuken, omdat je huid dan droger is. Gelukkig is er een simpele remedie: gebruik neutrale shampoo met 5 druppels tea tree-olie.

Maak je tandenborstel schoon

Door een paar druppels direct op de tandenborstel te druppelen. Herhaal 1 – 2 keer per week.

Gevoelig oor

Meng 1 el handwarme olijfolie met 1 druppel tea tree-olie en laat dit in een ontstoken oor lopen. Lig even op je zij en druk vervolgens een watje licht in het oor zodat de olie er niet uit loopt. Herhaal zo vaak als nodig om de ontsteking een extra schop onder de kont te geven! Vermoed je dat je oor ontstoken is? Neem dan contact op met je huisarts.

Pagina 2/2

Lees ook: Ken jij de ouderwetse groene zeep nog? Het kost maar 70 cent en DIT kun je er allemaal mee doen!

Bron: Eetgoedvoeljegoed | Beeld: Tips en Weetjes