Weleens van tijgerbalsem gehoord? Dit kun je er allemaal meedoen

Verstopte neus

Ben je flink verkouden en zitten je neus en bijholten helemaal verstopt? Dan kan het prettig zijn om een beetje tijgerbalsem onder je neusvleugels te smeren. Door de menthol in de zalf kun je weer even lekker door je neus heen ademen. Smeer het niet op slijmvliezen in je neus want die kunnen gaan irriteren.

Hoofdpijn

Ook als je last hebt van hoofdpijn kan het heilzaam zijn om wat tijgerbalsem op je slapen te smeren. Masseer voorzichtig in met je vingertoppen. Pas wel op met een gevoelige huid!

Muffe kleding

Wanneer je kleding een langere tijd niet aan hebt gehad dan kan het goed zijn dat het een beetje muf gaat ruiken. Het kan heel goed helpen om een open potje tijgerbalsem in je kast te zetten. Houd je niet van een specifieke mentholgeur dan kunnen we het overigens niet aanraden.

Muggenbulten

Gestoken door een mug? Heel vervelend, vooral als de gekmakende jeuk erbij komt kijken. Tijgerbalsem op de muggenbult kan de jeuk als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

Diarree of constipatie

Kun je niet naar de wc of juist misschien iets te goed? Smeer dan eens wat tijgerbalsem rondom je navel en bedek het ingesmeerde gedeelte met de palm van je hand, gedurende een paar minuten. Je zult meteen verlichting merken.

Stickers en kauwgom verwijderen

Zowel stickers als kauwgom zijn enorm moeilijk te verwijderen. Gelukkig kan de zalf de uitkomst bieden: smeer wat balsem op de sticker- of kauwgomresten, wacht vervolgens eventjes en je zult zien dat je de resten er zo vanaf haalt.


Pagina 2/2

Lees ook: Ken je die zakjes silicagel die in schoenendozen zitten? Voortaan gooi je ze niet meer weg!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Zelfmaakideetjes | Beeld: Tips en Weetjes