Hierdoor schrik je in de trein altijd nét voor het eindstation wakker

eindstation wakker

Vaak worden we net op tijd wakker

Iedereen is wel eens een keer in slaap gevallen in de trein of de bus. Na een lange werk- of schooldag is er niets lekkerder dan even je ogen dicht doen in de trein. In de meeste gevallen worden we zonder wekker net voor het eindstation wakker, maar hoe zit dat nou eigenlijk?

Laatste moment wakker worden

Dat laatste is dus absoluut geen toeval, mocht je dat al denken. Er zijn namelijk twee redenen waarom je precies op tijd wakker wordt. Je lichaam onthoudt binnen no time de routines die jij elke dag uitvoert – waaronder dus die lange treinrit – waardoor je in de meeste gevallen net op tijd wakker wordt. Ook is het vaak zo dat je de stem die door de trein de tussengelegen stations opnoemt, blijkbaar toch opvangt in je slaap. Niet zo heel gek dus dat je soms in blinde paniek en vaak op het laatste moment opschrikt als je jouw eindbestemming door de speakers hoort.

Per ongeluk doorslapen

Mocht je jezelf nou totaal niet herkennen in dit verhaal, dan kan dit met je mentale staat te maken hebben. Wanneer je een slechte nachtrust hebt gehad, kan het zijn dat je dieper slaapt in de trein. Daardoor loop je helaas het risico om in the middle of nowhere te eindigen na een lekker dutje. Enne, wanneer er alcohol in je lijf zit, werkt dit ook niet bepaald bevorderlijk… Hoe je kunt voorkomen dat je niet wakker wordt bij je eindbestemming? Zet een wekker wanneer je van plan bent om even je ogen dicht te doen in de trein. Zo weet je zeker dat je niet ineens aan de andere kant van Nederland belandt. Aha!

Lees ook: Lifehack: binnen één minuut heb je een perfect opgevouwen hoeslaken

Bron: Grazia | Beeld: Pixabay