Hilarisch: met deze kaart kun je zien waar in het buitenland je een frikandel kunt scoren

Zelfs in Nepal kun je gewoon terecht voor een frikandel

Een frikandel trek je hier in Nederland zo uit de muur bij bijvoorbeeld de FEBO, maar ook in het buitenland kun je hem op sommige plekken scoren. Enne, iemand heeft zelfs een heuse kaart gemaakt met alle plekken in Europa waar je de Hollandse snack kunt krijgen.

Snacks scoren

We wisten niet dat we dit nodig hadden. Maar nu we eenmaal weten dat het bestaat, vinden we het een van de beste uitvindingen ooit: de frikandellenkaart. Wanneer we op vakantie gaan, snakken we soms naar een lekkere Hollandse maaltijd. We missen de kaas, porties bitterballen en natuurlijk de frikandel. Laatstgenoemde (en andere Nederlandse frituursnacks) kun je soms ook in andere landen krijgen bij bijvoorbeeld snackbars van Nederlandse eigenaren.

Kaart

Laten we snel terzake komen: deze Don op Twitter is echt een held. Hij snorde een kaartje op met de belangrijkste informatie aller tijden. “OMG! Er bestaat gewoon een frikandellen wereldkaart op Google Maps, zodat je weet waar ter wereld je een frikandel kunt kopen!”, schrijft de beste man op Twitter.

Zie hierrrrrr de kaart.

Lees ook: Met deze tips wordt het schoonmaken van je airfryer een eitje

Bron: Upcoming | Beeld: iStock