Hilarisch: met dit trucje pak je bumperklevers aan!

bumperkleven

Een boete voor bumperkleven kan flink in de papieren lopen

Het is ergernis nummer één op de weg. Mensen die half in je achterbak kruipen, omdat ze zo dicht op je rijden. Het is niet alleen heel vervelend, maar ook gevaarlijk. Hoog tijd dus om iets te doen aan de vervelende bumperklevers. 

Een boete voor bumperkleven kan al oplopen tot 600 euro!

Stickers
In China hebben ze hiervoor een heel handig trucje bedacht. Door stickers op je achterruit te plakken die reageren als mensen te dichtbij komen of met groot licht seinen. De stickers werken reflecterend, dus met normaal rijgedrag zie je ze niet. Op die manier proberen veel Chinezen de bumperklevers en seiners aan te pakken.

Dit is een voorbeeld van die stickers:

bumperkleven

Bumperkleven
Sommige bumperklevers kunnen agressief worden als ze een auto niet kunnen inhalen. In het volgende filmpje is een man zo boos dat hij zijn medeweggebruiker zelfs in gevaar brengt. Hij wil inhalen, maar de andere weggebruiker is wat langzamer dan hij is. Zodra de andere weggebruiker opzij gaat, gooit de bumperklever zijn auto ervoor en trapt hij op de rem, waardoor hij bijna een botsing veroorzaakt.

Bumperkleven is sowieso niet heel verstandig als je op je geld gesteld bent. Je kan namelijk een fikse boete krijgen voor die manier van rijden. De hoogte van die boete hangt af van de maximum snelheid op de desbetreffende weg.

Snelheid tot 80 km/u 280 euro
Snelheid > 80 km/u onderlinge afstand > 3 meter 430 euro
Snelheid 100 km/u t/m 120 km/u onderlinge afstand > 3 meter 600 euro
Snelheid 100 km/u t/m 120 km/u onderlinge afstand < 3 meter 600 euro

Genoeg reden om gewoon wat afstand te houden!

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Boetes.nl, zelfmaak, youtube | Beeld: Pexels

Array