Hoe veilig is jouw vakantiebestemming? Check het hier!

Hoe veilig
Hoe veilig is het in jouw vakantieland?

Fijn: het is weer zomer in Nederland! Dit betekent niet alleen lekkere temperaturen in ons eigen land, maar betekent ook dat de vakantieperiode is aangebroken. Grote kans dus dat jij binnenkort naar je vakantiebestemming vertrekt. Maar hoe veilig is het daar eigenlijk? 

Check altijd wat de veiligheidsrisico’s zijn in het land van bestemming.

Waarom reisadvies?

Je moet voornamelijk plezier hebben op vakantie, maar om dat te kunnen doen is het belangrijk om te weten of de plek van bestemming veilig is en welke activiteiten je wel of juist niet moet ondernemen. Het is dan ook zeker aan te raden om te kijken wat het reisadvies voor jouw vakantiebestemming is. Op deze manier kun je weten of je zonder zorgen een taxi kunt pakken, welke gebieden je moet vermijden en hoe het staat met de (soort) criminaliteit. Zo voorkom je dat je in een vervelende situatie terechtkomt.

Onbezorgd op reis!

Daarnaast vind je in het reisadvies ook informatie over de lokale wetgeving en regels. Zo heb je bijvoorbeeld voor bepaalde landen aangepaste reisdocumenten nodig of zijn bepaalde middelen op de vakantiebestemming illegaal terwijl deze in Nederland wel toegestaan zijn. Ook kun je in het reisadvies informatie vinden over de vaccinaties die je nodig hebt. Wil je écht onbezorgd op vakantie, dan is weten waar je aan toe bent wel zo handig. Zo kom je ook niet voor onverwachte verrassingen te staan. Check het advies voor jouw vakantiebestemming hier en kijk ook naar de checklist ‘Onbezorgd op reis‘.

Lees ook: Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Nederland Wereldwijd | Beeld: Pixabay