Huh: blijkbaar hebben veel dashboardkastjes een handige koelfunctie

Check snel of jouw dashboardkastje ook een handige koelknop heeft!

We kennen onze eigen auto als geen ander. We weten precies hoe hard de auto remt als je het rempedaal intrapt, hoe snel de auto kan optrekken en hoe groot je bolide is (vooral handig om te weten bij het parkeren). Toch weten veel mensen niet dat het dashboardkastje van hun auto maar zo eens een handige koelfunctie kan hebben.

Geen gebruiksaanwijzing lezen

Even eerlijk: heb jij de gebruiksaanwijzing van jouw auto grondig doorgelezen? Of überhaupt gelezen? Grote kans van niet. Automobilisten weten hoe ze auto moeten rijden (tenminste, dat hopen we) en vinden het daarom niet nodig om te lezen wat de auto nog meer kan. Als die maar kan rijden. En veel andere zaken – zoals hoe je van radiostation wisselt en hoe de ingebouwde navigatie werkt – leren we wel door het te doen. Maar met die anti-gebruiksaanwijzing-mindset zie je bepaalde handige snufjes nog weleens over het hoofd. Zoals een koelfunctie in je dashboardkastje.

Koelfunctie

Heeft jouw auto airconditioning? Dan is de kans heel groot dat jouw dashboardkastje een speciale koelfunctie heeft. En we weten allemaal hoe handig dat zou zijn! Je kunt er flesjes drinken gekoeld in bewaren, maar ook als je een lange autoreis voor de boeg hebt, kun je broodjes er gekoeld in bewaren.

Zo vind je het:

Om te ontdekken of jouw auto deze functie heeft, hoe je alleen maar je dashboardkastje goed te inspecteren. Haal je kastje leeg en check of je een draaiknop of schakelaar kunt vinden. Vaak is het voorzien van een sneeuwvlok-symbool. Je hoeft vervolgens alleen de schakelaar om te zetten of aan de knop te draaien om de koelfunctie in te schakelen. Heerlijk makkelijk!

Lees ook: Besparen op tanken? Google Maps helpt met nieuwe functie

Bron: AD | Beeld: Adobe Stock