Dit is waarom en hoe je een tennisbal in de droger gebruikt

waarom hoe tennisbal droger

Stop ook eens een tennisbal in de droger

Wij vinden het altijd nogal een lang proces: eerst je kleding wassen en daarna ook nog laten drogen in de droger. Dit kan zomaar een halve dag in beslag nemen. Om het je wat makkelijker te maken, kunnen tennisballen aan je droger toevoegen je redende engeltjes zijn. Wij geven je drie handige tips waarom en hoe je een tennisbal in de droger gebruikt. 

Dekbedden en kussens opfluffen

Als je iets gevuld met veren of dons wast – zoals een dekbed of kussens – kan je paar nieuwe, schone tennisballen aan de droger toevoegen. Dit zal ervoor zorgen dat je kussen of dekbed goed opgeschud en luchtig blijft. Je hebt vast weleens een pasgewassen kussen uit de droger hebt gehaald en gezien dat het klonterig en misvormd is geworden. Deze truc met tennisballen kan dat voorkomen.

Verminder kreukels en statische elektriciteit

Als je een hekel hebt aan strijken, hebben we goed nieuws: als je tennisballen aan de droger toevoegt, blijven lakens, jeans en t-shirts circuleren, zodat er geen kreukels kunnen ontstaan. Zorg ervoor dat je het beddengoed en de kleding zo snel mogelijk uit de droger haalt als het programma klaar is. Als de cyclus is voltooid ontstaat er kreukels naarmate de stof afkoelt. Bonus: de tennisballen verminderen ook statische elektriciteit in de droger, dus je favoriete net gereinigde shirt zal niet zo plakkerig en statisch zijn.

Versnel de droogtijd

Het enige waar we meer van houden dan een schoonmaaktip is een tijdbesparende schoonmaaktip. Naast het verminderen van kreukels en pluizige handdoeken, kunnen een paar tennisballen de droogtijd versnellen, zodat je was sneller twee keer zo snel droog is.

Lees ook: Dit is de reden waarom je altijd een tennisbal in je handbagage moet hebben

Bron: Real Simple | Beeld: Tips en Weetjes ©