Inpakhack: zo pak je makkelijk cadeautjes met een onhandige vorm in

Voortaan gaat het inpakken van cadeaus een stuk sneller!

Hoewel we best aardig overweg kunnen met plakband en pakpapier, zien ingepakte cadeautjes er in de praktijk toch niet altijd zo mooi uit als we hoopten. Vaak komt dit door de onhandige vorm van de cadeaus. Daardoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om het papier goed te vouwen of strak aan te trekken. Met deze inpakhack is dat gelukkig verleden tijd!

Geen gepruts

Met deze truc voorkom je dat je straks zit met een rommelig ogend cadeau of drie rollen plakband nodig hebt om het pakje dicht te krijgen. In plaats van het papier direct om het cadeau heen te vouwen, maak je eerst als het ware een zak. Hierin doe je het cadeau en aan de bovenzijde niet je het pakje dicht. Benieuwd hoe dat precies moet? TikTokker Lindsay Roggenbuck laat het zien in de video hieronder.

Onhandige vormen

Het inpakken van cadeaus met een onhandige vorm doe je als volgt:

  • Knip een stuk pakpapier af. Vouw dit stuk papier in de lengte in drieën en zet vast met een plakbandje. De stukken mogen best een beetje overlappen.
  • Vouw nu de onderkant van het pakpapier. Duw dan de zijkanten van deze vouw naar binnen, zodat er een diamantvormig stuk ontstaat.
  • Vouw de bovenste en onderste punt van de diamant naar binnen. Zet vast met een plakbandje. Je hebt nu een zak van cadeaupapier gemaakt.
  • Doe het cadeau in de zak. Vouw de bovenste rand dicht en zet vast met een nietmachine of plakband. Voilà!

Zo ziet dat er stap voor stap uit:

@lindsayroggenbuck

Gift wrapping hack #lifehack #lifehacks #momhacks #todayyearsold #learnontiktok #christmastiktok #christmashack #christmashacks #giftwrappingideas

? All I Want for Christmas Is You – Mariah Carey

Lees ook: Vrouw deelt hack om handdoeken en kleding écht goed schoon te krijgen

Bron: TikTok | Beeld: Pexels, Any Lane