Is je schaar bot? Zo maak je ‘m weer scherp

Zo wordt last minute cadeaus inpakken een eitje!

Ben je iets aan het knippen maar gaat het erg moeizaam? Dan is je schaar waarschijnlijk bot geworden. Dit kan erg vervelend zijn voor wie nog kerstcadeaus moet inpakken. Snel iets openknippen zit er niet in en ook het pakpapier afknippen lukt niet meer zonder scheuren. Je kunt een nieuw exemplaar aanschaffen, maar dat is met deze lockdown niet heel gemakkelijk. Wat je ook kunt proberen is om je botte schaar weer scherp te maken met dit simpele en goedkope trucje.

Irritaties

Niets is zo irritant als een botte schaar. Je wilt snel even iets doorknippen, maar ineens moet je veel kracht zetten. Dit resulteert in gescheurd papier of een scheef geknipt stuk pakpapier. Niet handig als je nog snel wat cadeaus voor onder de boom moet inpakken die je graag netjes wilt knippen (of iets stevigers door wil knippen wat nu niet meer kan!). Gooi je botte schaar nog niet weg, maar probeer hem te slijpen met dit handige en goedkope trucje.

Aluminiumfolie

Het enige wat je nodig hebt voor dit trucje heb je waarschijnlijk al in huis, namelijk aluminiumfolie. Haal een stuk van de rol aluminiumfolie af en vouw deze een paar keer dubbel, zodat je zes tot acht lagen hebt. Snijd dit een een paar keer door met je schaar en je zult zien dat hij veel scherper is geworden. Zo makkelijk kan het zijn! Werkt aluminiumfolie niet goed genoeg? Pak dan een stuk fijn schuurpapier. Knip deze een paar keer in met je schaar met de schurende zijde naar beneden gericht. Dit kan helpen om je botte schaar weer scherp te maken. Zo pak jij je kerstcadeaus in als een pro!

Lees ook: Aha! Om deze reden is een föhn handig wanneer je een taart bakt

Beeld: Pexels