Is je spijkerbroek nét wat te krap? Probeer dit om ‘m ruimer te maken!

spijkerbroek

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen

Wil je je favoriete spijkerbroek wijder maken zodat hij perfect past? Geen zorgen, we got you! We geven vier eenvoudige maar effectieve tips om je denim item ruimer te maken, zodat je weer comfortabel kunt genieten van een jeans met de ideale pasvorm.

Badderen en stretchen

Deze methode klink wellicht vat onconventioneel, maar geloof ons: het werkt echt! Het werkt als volgt: laat een warm bad vollopen voor jezelf en stap erin terwijl je je spijkerbroek draagt. Buig je knieën en strek vervolgens je benen zo ver mogelijk uit. Herhaal deze beweging een aantal keer en laat de broek vervolgens natuurlijk drogen. Et voilà: je broek heeft weer de perfecte pasvorm! Oh, ja: je kunt deze methode natuurlijk ook onder de douche toepassen.

Sprayen en trekken

Aan de volgende truc komt eveneens lauwwarm water te pas. Een sprayflacon met lauwwarm water is alles wat je nodig hebt. Leg je spijkerbroek plat op de grond en besproei hem royaal met het water. Zet dan je voeten op de zoom en trek krachtig aan de tailleband in alle richtingen. Herhaal dit proces indien nodig en ga net zo lang door totdat je resultaat ziet. Kleine disclaimer: verwacht geen wonderen, je broek is niet ineens drie maten groter.

Naaimachine

Voor deze moet je wel weten hoe je met een naaimachine overweg gaat. Het gaat als volgt: haal met een tornmesje de ceintuur los van de broek. Torn vervolgens de zijnaad vanaf de ceintuurband los totdat er genoeg ruimte is om de broek weer te passen. In de driehoek die is ontstaan naai je vervolgens een stukje stof. Zet vervolgens de ceintuur weer vast en voilà, je broek kan weer even mee.

Lees ook: Deze 6 voedingsmiddelen veroorzaken gaatjes in je gebit

Bron: Snowplaza, Margriet | Beeld: Pexels

Array