Is je kleding gekrompen? NIET weggooien, met deze truc zijn ze zó als nieuw!

In slechts drie stappen is je kleding weer helemaal goed

Je hebt haast en het shirt wat je aan wilt is nog niet droog. Je besluit om hem even snel in de droger te gooien, maar op het moment dat je hem eruit haalt realiseer je je dat je nu nog verder van huis bent… Je shirt is gekrompen! Te heet wassen heeft hetzelfde resultaat. Je zal vast denken dat dat nooit meer goed kan komen, maar dat is niet waar! In een paar simpele stappen maak je je shirt weer in de juiste maat.

Wat heb je nodig?

  • Een emmer of wastafel met lauwwarm water
  • Babyshampoo
  • 2 grote, schone handdoeken

Doe wat babyshampoo in het lauwwarme water en leg het shirt erin. Haal het shirt door het water en druk het even goed onder. Dit zorgt er voor dat de vezels van de stof wat losjes worden. Haal het shirt vervolgens uit het water en wring het vooral NIET uit. Druk het water met twee handen voorzichtig uit. Pak de eerste grote, schone handdoek en leg het shirt er plat op. Rol de handdoek met het shirt erin op en druk erop, zodat de handdoek het overtollige water uit het shirt opneemt. Je shirt is nu vochtig en niet nat meer. Nu is de tweede grote handdoek aan de beurt. Leg het vochtige t-shirt op de handdoek en dan is het enkel nog een kwestie van een beetje aan je shirt trekken tot hij weer de juiste vorm en maat heeft. Laat je shirt daarna drogen en voilá, als nieuw!

Tip! Ben je ongeduldig? Leg je shirt dan voor een ventilator te drogen. Dan gaat het wat sneller, maar stop je shirt NOOIT meer in de droger. Tenzij je graag nog een keer wil beginnen. 😉

Bron & Beeld: One Good Thing