DIT is de reden waarom iedereen een peer eet voordat ze aan de alcohol gaan, geniaal!


Het is briljant!

Iedereen heeft weleens te diep in het glaasje gekeken, maar die kater die er bij komt kijken is niet voor de poes. Ook wanneer je niet veel hebt gedronken, kun je de volgende ochtend last hebben van een knallende hoofdpijn. Gelukkig kun je dit in de toekomst voorkomen.

Veel mensen drinken een glaasje water voor het slapen gaan wanneer ze (veel) alcohol hebben gedronken. Dit zou helpen tegen een kater, maar wil je een houten kop helemaal voorkomen? Eet dan voordat je je tegoed doet aan een glaasje wijn of flesje bier een peer.

Peren zitten tjokvol met vezels en smaken ook nog eens goed, daarnaast bevatten ze ook kalium. Dit gezonde stukje fruit is niet alleen smakelijk, maar kan ook een kater voorkomen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Horticulture Innovation Australia.

Onderzoekers gaven participanten 220 milliliter pure perensap voordat ze alcohol consumeerden. De volgende dag hadden deelnemers veel minder last van diverse verschijnselen die een kater met zich meebrengt. Het symptoom wat het meest was afgenomen was het concentratieprobleem.

Een peer eten of perensap drinken na het nuttigen van alcohol had vrijwel geen effect op de deelnemers. Wil je voortaan een kater voorkomen? Nuttig dan een peer of het sap van de peer voordat je naar een fles wijn reikt.

Bron: Purewow | Beeld: Pixabay