Dit is waarom je nóóit een bagagelabel aan je bagage moet hangen

bagagelabel

Anders raak je niet alleen je bagage kwijt…

We zitten middenin het vakantieseizoen en dan begint ook de vakantiestress. Inpakken, zorgen dat alles in huis goed achtergelaten wordt (staat het gas uit?) en dan bedenk je je dat je misschien je koffer nog even moet labelen. Stel dat hij kwijt raakt, dan kunnen ze je in ieder geval vinden. Fout! Nooit doen. 

Labelen is een heel groot risico, ondanks dat je denkt dat dit zal voorkomen dat je je koffer kwijt raakt. Richard Clive Owens moet veel reizen voor zijn werk en voor verschillende evenementen en vertelt aan Mamamia dat hij denkt dat bagagelabels onveilig zijn. Ze zouden namelijk een boodschap overbrengen die je juist niet wil verspreiden, namelijk: “Dit huis op dit adres is leeg, dus breek in en neem je tijd. Schrijf ook niet het adres op van een familielid of vriend, want dan gaan criminelen alsnog naar dat adres om in te breken.”

Werkadres
Je geeft dus eigenlijk een vrijbriefje om in te breken en dat wil je juist niet! Als dat de bedoeling is, had je de voordeur net zo goed niet op slot kunnen draaien. Als alternatief raadt hij het volgende aan: “Schrijf het adres van je werk en mobiele nummer op. Als je telefoon het dan niet doet, kunnen je naam en waar je werkt er dan voor zorgen dat jij en je verloren bagage weer met elkaar herenigd worden.”

Voortaan dus een andere boodschap op het bagagelabel. Op die manier heb jij je koffer én de inboedel van je huis nog. Fijne vakantie!

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Project 52