Met deze Japanse bespaartruc bespaar je maandelijks een hoop geld!

besparen Japans

Besparen was nog nooit zo leuk!

Is bij jou de maand ook altijd nét te lang? Je bankrekening blijft maar leeglopen en van sparen komt het nagenoeg niet. Meestal is aan het einde van de maand je bankrekening leeg of zelfs erger. Tijd voor verandering! Met deze Japanse bespaartruc zorg jij voor een gevulde bank- én spaarrekening!

De truc stamt al uit 1904 en werkt nog steeds!

Stappenplan
Met vijf simpele stappen zorg jij ervoor dat je meer geld in de knip houdt. Japanners gebruiken deze vorm van besparen massaal en ze zouden er maandelijks zo’n 35 procent van hun inkomen mee besparen! Dat kun jij ook. Volg de stappen en je zult versteld staan.

  • Maak allereerst een lijstje van al je vaste lasten en je inkomen. Denk bij vaste lasten aan je huur, verzekeringen, mobiele telefoon en dergelijke. Zorg dat je dit heel nauwkeurig doet en ook centen erbij rekent. Zo weet je precies wat je te besteden hebt in een maand en dat is heel belangrijk.
  • Bedenk nu hoeveel geld je wil gaan sparen per maand. Reken dit bij je vaste lasten op en zet dit gelijk op je spaarrekening. Op die manier kun je het minder makkelijk uitgeven.
  • Bedenk ook met wat voor doel je wilt gaan sparen. Wil je een auto, een televisie of misschien wel die ene leuke lamp voor in de slaapkamer waar je al drie jaar naar verlangt? Dit helpt om je motivatie op peil te houden.
  • Elke keer als je wat geld uitgeeft moet dit genoteerd worden in je kakeibo; Een notitieboekje Hier zal je in het begin bij na moeten denken, maar na verloop van tijd zal dit een automatisme worden. Verdeel de uitgaven in vier catagoriën: noodzakelijk (eten, drinken en medicatie), niet noodzakelijk (alcohol, eten bestellen, etc.), Plezier (boeken, films, etc.) en extra (nieuwe stoel, lamp, cadeau’s, etc.)
  • Ga aan het einde van de maand na hoe het is gegaan. Heb je veel bespaard en waar kan het nog beter? Door de uitdaging op te zoeken maak je van geld besparen een spelletje en je zult zien dat je er steeds beter in wordt.

Lees ook: Dit is waarom je de vaatwasser altijd moet afkoelen voor het uitruimen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: pxhere