Je hebt je hele leven olijfolie verkeerd uit de fles geschonken, wist je niet hè?

Deze handige tip maakt het inschenken van olijfolie veel makkelijker

Olijfolie is gezond en lekker. Je kunt er heerlijke gerechten mee bereiden en een scheutje ervan maakt de salade des te smakelijker. Soms schenk je alleen wat te enthousiast en zit je hele maaltijd vol olie. Met deze tip gebeurt dat gelukkig nooit meer.

Onhandig

Precisie telt tijdens het koken en onvoorzichtigheid kan nare gevolgen hebben. Iedereen heeft weleens een uur in de keuken staan knutselen aan een heerlijke maaltijd om daarna per ongeluk veel te veel van een bepaald ingrediënt toe te voegen. Dan kun je weer helemaal van voor af aan kon beginnen met koken. Dat is natuurlijk zonde, dus het is beter om zoveel mogelijk te doen om dat soort ongelukken te voorkomen.

Een simpele oplossing

Een TikTokgebruiker en amateurchef met de naam MamaB ging ook weleens iets te enthousiast met haar ingrediënten om. Het gebeurde haar maar al te vaak dat ze onvoorzichtig met een fles olijfolie in de weer ging en er een hele plas in haar eten terecht kwam. Zonde, en ook niet altijd even gezond, want hoewel een klein beetje olijfolie geen kwaad kan, is het wel een enorme calorieënbom en dat is niet handig als je een beetje op je gewicht probeert te letten.

Gelukkig vond ze een makkelijke en handige oplossing die voorgoed een einde maakte aan de problemen. Ze was zo gelukkig met haar idee dat ze het via TikTok met de rest van de wereld besloot te delen. Daar bleek al snel dat ze lang niet de enige was die problemen had met het inschenken van olijfolie. Binnen de kortste keren hadden elf miljoen mensen haar video bekeken!

Ben je benieuwd naar de oplossing? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2