Kattengrit in huis? Je kan het ook voor deze 3 onverwachte dingen in huis gebruiken

toepassingen kattengrit

Niet alleen de kat heeft baat bij kattengrit

Mensen met een kat of meerdere katten in huis hebben de voorraadkast waarschijnlijk vol staan met kattengrit. Deze handige korrels zijn niet alleen goed te gebruiken in de kattenbak. Er zijn namelijk drie onverwachte toepassingen van dit grit in je eigen huis. Kende jij deze handige tips al?

Voor de optimale werking kun je het beste de sillicaat korrels gebruiken.

Muffe boeken

Haal je wat oude boeken van zolder of heb je op een tweedehands markt wat parels van boeken kunnen scoren? Grote kans dat deze boeken een muffige geur afgeven. Dit wil je natuurlijk niet op deze manier in de boekenkast zetten, aangezien niet lang hierna je hele woonkamer naar deze muffige boekengeur zal ruiken. Vul daarom eerst een diepe, plastic bak met een laag kattengrit met een dikte van ongeveer 5 centimeter. Leg de boek(en) met de rug in het grit en laat deze een nacht op deze manier liggen. Je zal zien dat de muffige geur de volgende dag verdwenen zal zijn!

Winterkleding

Heb je inmiddels al je winterkleding opgeruimd in de kledingkast? Waarschijnlijk zal je het komende half jaar niet meer omkijken naar deze kleding. Wil je je winterkleding graag weer fris en fruitig uit de kast halen zodra de wintermaanden weer zijn begonnen? Vul dan een sok met kattengrit. Knoop de sok goed dicht en hang deze aan een kledinghanger. Plaats de hanger tussen de winterkleding. Het grit zal alle muffe geuren en vocht in de kast opnemen waardoor je kleding de komende maanden fris blijven ruiken.

Benieuwd wat je nog meer met kattengrit kan doen? Lees de volgende handige toepassing mét video op de volgende pagina!


Pagina 1/2