Oeps, kleding gekrompen? Gooi het niet meteen weg: zo kun je het terugdraaien!

gekrompen

Zo breng je je gekrompen kledingstuk terug naar de oorspronkelijke grootte!

Het is iedereen vast weleens overkomen: je gooit een kledingstuk achteloos in de wasmachine en even later komt het er in een babymaatje weer uit. Oeps. In de prullenbak? Nee! Je kunt het krimpen van je kledingstuk namelijk terugdraaien. 

Tsja, we zijn nu eenmaal niet allemaal helden als het op wassen aankomt.

Wasverzachter

Er bestaat namelijk een product waarmee je ervoor kunt zorgen dat je gekrompen kledingstuk weer zijn oude formaat aanneemt. Het is goedkoop en het staat waarschijnlijk al in een kastje. We hebben het over wasverzachter! Wasverzachter (of babyshampoo) zorgt er namelijk voor dat de vezels in de kleding versoepelen waardoor je hem langzaam weer uit elkaar kunt trekken. Doe dit wel voorzichtig!

Zo werkt het

Vul een emmer of een teiltje met lauwwarm water en voeg hier een scheut wasverzachter of babyshampoo aan toe. Doe het gekrompen kledingstuk in het water en laat dit minstens een halfuur inweken. Knijp vervolgens het water uit het kledingstuk zonder te wringen. Leg het natte kledingstuk uitgespreid op een droge handdoek en trek het voorzichtig terug in de oorspronkelijke vorm. Laat drogen op een hanger.

Lees ook: Acht dingen die je met afwasmiddel kunt doen – naast afwassen natuurlijk

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: videostill