Reizigers opgelet: het kluisje in je hotelkamer is niet zo veilig als je denkt

Het kluisje in je hotelkamer is niet veilig!

Als je op reis gaat moet je een boel spullen meenemen en veel daarvan is veel erg waardevol, zoals je telefoon, paspoort en portemonnee. Naast het feit dat het veel geld kost om je spullen te vervangen, is het ook uitermate vervelend om iets kwijt te raken in het buitenland. Dus als je naar het zwembad of strand gaat kies je er voor om de belangrijkste dingen in het kluisje van de hotelkamer te laten, toch? 

Het is niet zo veilig als je denkt.

Code

Bij de meeste kluisjes in hotels kun je je eigen code instellen. Zo weet in principe niemand wat de code is, behalve jij. Zo zijn je spullen wel zo veilig, zou je denken. Maar de Amerikaanse Brad Reid ontdekte dat dit toch niet helemaal het geval is.

Standaardcode

De man had zijn spullen in het kluisje van zijn hotelkamer opgeborgen en was op pad gegaan. Hij vertelt dat hij dezelfde soort kluisjes vaak in andere hotels heeft gezien, dus hij was bekend met het model. Je moet een code intikken en op det slotje drukken, zo gaat de kluis dicht. Je kunt hem alleen openmaken met exact dezelfde code. Hoewel, Brad kwam erachter dat er ook een standaardcode op de kluisjes zit. Hij was namelijk de code die hij had ingesteld vergeten en vroeg bij de balie of zij de kluis voor hem konden openen. Hij zag dat de medewerker als code ‘000000’ intikte en de kluis ging open!

Veiligheid

Deze code is dus de standaardcode van het kluisje. Dit zou betekenen dat iedereen het kluisje met de standaardcode van een paar nullen open zou kunnen maken! Dit maakt het wel heel gemakkelijk voor inbrekers, maar ook kamermeisjes en andere mensen die je hotelkamer kunnen betreden om je waardevolle spullen te stelen. Test dus altijd of je kluisje open gaat met een serie nullen voordat je je spullen erin achterlaat.

Lees ook: Waarschuwing! Oplichters actief via WhatsApp, wees op je hoede

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair, Youtube | Beeld: Pexels