Knellende schoenen? Zo rek je ze gemakkelijk en pijnloos op


Zo rek je zelf knellende schoenen op

Het overkomt ons helaas vaak genoeg: we kopen nieuwe schoenen en in de winkel pasten ze perfect. Eenmaal thuis beginnen ze na een tijdje toch te knellen. Niet erg prettig, maar het is ook zonde om je nieuwe schoenen in de hoek te gooien! Met name nette, leren schoenen, pumps en laarsjes hebben er een handje van om flink te knellen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen als je knellende schoenen hebt. 

Je hoeft niet met pijnlijke voeten rond te lopen.

Oude krant

Een van de gemakkelijkste manieren om knellende schoenen op te rekken is door er oude, natte kranten in te doen. Pas op bij leren schoenen, want het leer kan hierdoor verkleuren en uitdrogen. Maak wat stukken krant nat en prop ze in de schoenen, met name op de punten waar de schoenen knellen. Laat de kranten een nachtje zitten en haal ze er de volgende dag uit. Laat drogen en test of te schoenen ruimer zijn geworden.

Aardappelen

Deze tip is misschien een beetje vreemd, maar het werkt wel! Neem twee grote aardappelen die nét in je schoenen passen. Schil ze en wikkel er een stuk keukenpapier omheen. Stop ze in de schoenen en laat ze een nachtje zitten. De volgende ochtend zijn je schoenen een stukje opgerekt!

Plastic zakjes

Deze tip is heel goed voor leren schoenen! Pak twee diepvrieszakjes die je goed af kunt sluiten. Vul ze half met water en doe ze in de schoenen. Stop de schoenen met de zakjes erin in de vriezer. Wacht tot het water bevroren is (ongeveer een nacht) en haal ze eruit. Wacht zo’n 20 minuten en haal dan de zakjes met het smeltende water uit de schoenen en droog ze af.

Dikke sokken

Vertrouw je er niet op om vochtige dingen in je schoenen te stoppen? Dan kun je je schoenen iets oprekken door dikke sokken te dragen. Pak de dikste wollen sokken of skisokken en trek ze aan. Loop hiermee de schoenen in. Maar opgepast, deze techniek kan alsnog pijn doen aan je voeten!

Schoenbomen

Schoenmakers maken gebruik van professionele schoenbomen. Deze kun je zelf ook aanschaffen! Het kost een paar duiten, maar daarmee kun je zelf gemakkelijk je schoenen een beetje oprekken, zowel in de lengte als in de breedte.

Lees ook: Op déze plek kun je beter geen gebruik maken van de wifi

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: TipTricks | Beeld: Pexels, Canva