Knellende schoenen? Zo rek je ze gemakkelijk en pijnloos op


Zo rek je zelf knellende schoenen op

Het overkomt ons helaas vaak genoeg: we kopen nieuwe schoenen en in de winkel pasten ze perfect. Eenmaal thuis beginnen ze na een tijdje toch te knellen. Niet erg prettig, maar het is ook zonde om je nieuwe schoenen in de hoek te gooien! Met name nette, leren schoenen, pumps en laarsjes hebben er een handje van om flink te knellen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen als je knellende schoenen hebt. 

Je hoeft niet met pijnlijke voeten rond te lopen.

Oude krant

Een van de gemakkelijkste manieren om knellende schoenen op te rekken is door er oude, natte kranten in te doen. Pas op bij leren schoenen, want het leer kan hierdoor verkleuren en uitdrogen. Maak wat stukken krant nat en prop ze in de schoenen, met name op de punten waar de schoenen knellen. Laat de kranten een nachtje zitten en haal ze er de volgende dag uit. Laat drogen en test of te schoenen ruimer zijn geworden.

Aardappelen

Deze tip is misschien een beetje vreemd, maar het werkt wel! Neem twee grote aardappelen die nét in je schoenen passen. Schil ze en wikkel er een stuk keukenpapier omheen. Stop ze in de schoenen en laat ze een nachtje zitten. De volgende ochtend zijn je schoenen een stukje opgerekt!

Lees op de volgende pagina nog drie trucjes.

Pagina 1/2