11 dingen die je in de koelkast of vriezer zou moeten bewaren naast eten


Deze dingen zijn geen etenswaren, maar zou je toch in de koelkast of vriezer moeten doen

De koelkast, we kunnen écht niet zonder. Onze moderne etenswaren moeten meestal in de koelkast worden bewaard, want we moeten er echt niet meer aan denken om ons vlees en zuivel ongekoeld te bewaren. Maar wist je dat je nog veel meer dingen in de koelkast of vriezer zou moeten bewaren? 

Wist je dit?

In de vriezer:

1. Kauwgom in kleding

Oeps! Was je iets te enthousiast bellen aan het blazen of ben je in een vies stuk kauwgom gaan zitten? Geen nood, stop het kledingstuk gewoon een nacht in de vriezer en je kunt de kauwgom er heel gemakkelijk afpellen.

2. Spijkerbroek

Heb je weleens gemerkt dat je spijkerbroek na het wassen zijn vorm en kleur verliest? Dit komt omdat spijkerstof niet bedoeld is om te wassen en te drogen, hier is het niet tegen bestand. Je kunt in plaats daarvan je broek een nachtje in de vriezer leggen. Hierdoor gaan de bacteriën dood, maar verliest je spijkerbroek niet de kleur of vorm.

3. Je kussensloop

Wist je dat je je kussensloop eigenlijk om de dag moet wassen? Dat doet natuurlijk bijna niemand, want dan blijf je bezig. Daarom kun je ook gewoon als je wakker wordt je kussensloop in een plastic zakje stoppen en hem in de vriezer leggen. Als je thuis komt zijn alle bacteriën dood en kun je met een fris, koel kussensloop je bed weer opmaken.

4. Panty

Om ladders te voorkomen kun je je panty in de vriezer leggen. Hierdoor worden de vezels van de stof sterker en zo komen er minder snel gaatjes en ladders in.

5. Kaarsen

Leg nieuwe kaarsen eerst een nachtje in de vriezer. Hierdoor worden ze steviger waardoor ze minder gaan druipen én de was brandt sneller op, waardoor ze langer meegaan. Dit gaan wij voortaan doen met onze dure geurkaarsen!

In de koelkast:

1. Bloemen

Vind je het ook zo zonde dat je verse bloemen zo snel verleppen? Deze truc kan alleen als je koelkast groot genoeg is, maar het is wel heel handig! Zet of leg de bloemen ‘s nachts in de koelkast, hiermee verleng je hun versheid! Zo kun jij er overdag dus veel langer van genieten.

2. Enveloppen

Ben jij nog een ouderwetse brievenschrijver? Om enveloppen netjes open te maken kun je brieven eerst even in de koelkast leggen. De kou breekt de lijm af, waardoor je ze netjes open kunt maken zonder dat de envelop scheurt.

Meer lezen over wat je eigenlijk in de koelkast zou moeten bewaren? Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2