Vliegvakantie geboekt? Zó zorg je ervoor dat jouw koffer als eerste op de bagageband ligt!

wachttijd koffer bagageband

Die lange wachttijd, daar heeft niemand zin in…

Wanneer je een relaxte vakantie hebt gehad, zit je er helemaal niet op te wachten om je tijd te verdoen bij de bagageband om je koffer(s) op te halen. Het liefst wil je gewoon snel naar huis, maar er bestaat een kans dat nét jouw koffer pas als allerlaatste op de band tevoorschijn komt. 

Een handig trucje zorgt ervoor dat je niet uren hoeft te wachten op je koffer na de landing.

Bagageband
Dat het er op vliegvelden soms nogal chaotisch aan toe gaat, mag voor de meesten duidelijk zijn. Het is dus niet zo heel gek dat er af en toe weleens wat misgaat met de bagage. Wanneer de wachttijd op je bagage lang is, verbetert dat vaak niet het humeur na deze o-zo relaxte vakantie. Gelukkig is er volgens de website Travel + Leisure een aantal trucjes waardoor de wachttijd minder lang is en je koffer als één van de eerste de band op rolt.

Trucjes
Zo zou je volgens de site het beste bij de incheckbalie voor je koffer om een sticker kunnen vragen met de tekst ‘fragile’ of ‘breekbaar’ erop. Wanneer een koffer namelijk dit label heeft, wordt deze als laatste in het vliegtuig geladen en is de kans groot dat de koffer weer als een van de eersten op de bagageband terecht komt. En de andere optie: zorg ervoor, indien dat mogelijk is, om jouw koffer als een van de laatsten in te checken. Vervolgens geldt hetzelfde als bij het label; als laatste erin, als eerste op de bagageband. Wil je écht op 100 procent safe spelen? Dan kun je het best een eersteklasticket boeken.

Lees ook: Als je goedkoop met de trein wilt reizen, dan moet je dit super handige trucje gebruiken!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Travel + Leisure | Beeld: Baggage claim door Bradley Gordon onder de licentie CC BY 2.0