Ze kosten nog geen euro bij de Action, moet je zien wat je allemaal met deze papierklemmetjes kan!

papierklemmen

Dit gaan we onthouden!

Papierklemmen zijn van die dingen die je altijd wel in huis hebt slingeren, of je ze nou vaak gebruikt of niet. Kom je ze weer eens tegen tijdens het opruimen van je la? Gooi ze niet weg! Deze geweldige kleine klemmetjes zijn voor veel meer dingen goed dan alleen maar een stapel papier bij elkaar houden!

  • Voor snoeren: klem een paar clips aan de rand van je bureau om ongebruikte usb-kabels en andere snoeren dichtbij je te houden en bovendien raken ze zo niet in de knoop.

  • Scheermesjes veilig meenemen: vaak komen scheermesjes met beschermende kapjes, maar het gebeurt helaas ook vaak dat deze kapot gaan of dat je ze kwijtraakt. Ga je op reis en wil je een scheermesje meenemen? Voorkom dat je je aan het meisje snijdt door een papierklem over het mesje te doen.

Zak chips sluiten: niets is zo vervelend als sloffe chips. Scheur je een zak chips open, maar eet je niet alles op? Sluit de zak dan goed door de bovenkant van de zak op te rollen en deze dicht te knijpen met een klemmetje. Je chips zal de volgende dag of week nog net zo lekker smaken als de eerste keer dat je ervan at.

  • Telefoonhouder: knip een stukje papier ter grootte van de lengte van je telefoon. Knijp twee papierklemmen aan het uiteind van je telefoon. Leg je telefoon vervolgens in de klemmen en je hebt een telefoonhouder!

  • Houd servetten bij elkaar: het is vrijwel onmogelijk om servetten bij elkaar te houden wanneer je ze uit de verpakking hebt gehaald. Met een grotere papierklem houd je ze makkelijk bij elkaar!

Prullenbakzakken: maak je prullenbakzak met papierklemmen aan de prullenbak vast, zodat de zak niet in de prullenmand valt!

  • Voor foto’s: geen fotolijstjes meer in huis? Klem de foto’s in een papierklem en ze kunnen gewoon overeind staan!

Laatste beetje tandpasta: krijg het meeste uit je tandpasta door een papierklem onderaan de tube vast te maken. Zo hoef je niet steeds onderin te knijpen om alles uit de tube te krijgen.

Bron: Real Simple | Beeld ter illustratie