Lelijke krassen op je zonnebril? Met dit makkelijke trucje haal je ze er zo weer af

De krassen verdwijnen als sneeuw voor de zon

Niets is zo vervelend als een zonnebril met lelijke krassen erop. Toch is een zonnebril een onmisbaar item met deze zonnige dagen. Wacht nog even met een nieuwe kopen, want je oude bril kun je heel gemakkelijk weer krasvrij maken met een simpel product uit je badkamer.

Eindelijk weer een krasvrije zonnebril.

Speciaal trucje

Het belangrijkste product dat je nodig hebt om krassen uit je zonnebrilglazen te halen? Tandpasta! Hoe gek dit ook klinkt, dit is hét middel om elk lelijk krasje te verwijderen. Belangrijk is dat je een tandpasta gebruikt zonder whitening, gel of schurende bestanddelen. Daarnaast heb je nog een microfiber doekje nodig en een kommetje met lauwwarm water waar de glazen van de bril goed inpassen.

Wat moet je doen?

Zorg om te beginnen dat de glazen goed schoongeboend zijn met het microfiber doekje. Spuit nu wat tandpasta op de top van je vinger, ongeveer ter grootte van een erwt. Smeer de buitenzijde van één glas van de zonnebril ongeveer 5 minuten lang in de tandpasta. Doe hetzelfde met het andere glas. Leg vervolgens de zonnebril in het kommetje met lauwwarm water. Spoel de resten tandpasta goed van de glazen af. Droog de bril opnieuw af met het microfiber doekje. En je zal al snel zien, de krassen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen van je zonnebril!

Lees ook: Geniaal! Ze stopt haar smartphone in een lege schoenendoos en kijk wat er gebeurt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: pxhere