Laadt jouw telefoon ook (bijna) niet meer op? Probeer dit trucje dan eens

laadt

Met dit trucje laadt je telefoon zo weer normaal op

Best balen: je hebt je smartphone nog maar een jaartje maar opeens laadt hij niet goed, of helemaal niet, meer op. Je denkt nu misschien dat je ‘m kapot hebt gemaakt, maar gelukkig hoeft dit niet altijd het geval te zijn! Er bestaat namelijk een supersimpel trucje waarmee je de levensduur van je telefoon nog kan redden.

Het enige dat je nodig hebt voor dit trucje is een satéprikker.

Trucje

Het is helemaal niet handig: je gaat naar bed, doet je mobiel aan de lader en zet een wekker omdat je de volgende morgen weer vroeg op moet. Opeens wordt je de volgende ochtend verwilderd en veel te laat wakker: je telefoon is niet opgeladen dus je wekker ging niet af. Irritant! Geen zorgen; het ligt niet altijd aan je telefoon! Vaak wordt het oplaadprobleem veroorzaakt door viezigheid die na verloop van tijd in je oplaadpunt (ook wel dock connector genoemd) gaat zitten.

Satéprikker

Om te voorkomen dat je je mobiel straks helemaal niet meer kan opladen, kun je zelf heel gemakkelijk de ingang van de oplader van je telefoon schoonmaken. Het enige dat je nodig hebt is een simpele satéprikker. Met het puntje van dit stokje kun je namelijk gemakkelijk in het gaatje aan de onderkant van je smartphone komen, om zo vuil en stof eruit te halen. Voordat je hem laat ‘repareren’ bij een dure telefoonwinkel, bekijk eerst even deze onderstaande video. Grote kans dat je mobiel hierna weer normaal oplaadt!

Lees ook: Zo vaak zou jij je telefoon eigenlijk moeten herstarten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: YouTube Handig | Beeld: Videostill