Last van je onderrug? Probeer deze strekoefening met een kussen

strekoefening

Zo hoef je je partner niet steeds te vragen om een massage

Nu we al bijna een jaar zo goed als de hele dag thuiszitten, beginnen we toch wel last te krijgen van wat kwaaltjes. We zitten de hele dag op – laten we zeggen – niet de beste stoelen en sporten nauwelijks meer of helemaal niet. Het is dan ook niet zo gek als je flink last hebt van je onderrug. De massagesalons zijn dicht en ook je partner zit er niet op te wachten om je de hele dag te masseren. Gelukkig kun je deze strekoefening heel makkelijk zelf doen – mét een kussen.

Strekoefening

Op TikTok deelt Becca Walker, onder de naam @givemassageathometips voor hoe je thuis massages kunt geven én deelt ze strekoefeningen die je makkelijk zelf kunt doen. In één video laat ze zien hoe je kussens kunt gebruiken om van je rugpijn af te komen. In de video, die inmiddels meer dan 4,5 miljoen keer is bekeken en 640 duizend keer is geliket, ligt ze met haar buik over de rand van een bed. Onder haar bekken heeft ze twee tot drie kussens gestapeld. “Relax en adem tien keer diep in en uit”, schrijft Walker bij de video. Sta hierna langzaam op, terwijl je de kussens een voor een onder je bekken weghaalt.

Kussens

“Met kussens kun je jezelf een geweldige massage geven thuis om je spieren in goede gezondheid te houden”, vertelt Walker aan Well+Good. “De kussens zorgen ervoor dat je je lichaam net wat meer kunt rekken. Deze strekoefening is vooral goed voor de onderrug, omdat het de wervelkolom als het ware langer maakt. Vanuit het oogpunt van zacht weefsel kan dit helpen om een deel van het fasciaal weefsel vrij te maken en de pezen en spieren die zich aan het heiligbeen hechten, te strekken. ”

Benieuwd hoe de rekoefening eruitziet? Bekijk de video hieronder:

@givemassageathome

Reply to @givemassageathome Always listen to your lower back.

? original sound – Becca Walker

Lees ook: Last van rusteloze benen? Bij deze oefening heb je baat

Bron: Well+Good | Beeld: Unsplash, Dane Wetton