Waarom een lege keukenrol het ideale hulpstuk bij het stofzuigen is

keukenrol
Kleine kieren stofzuigen? Een lege keukenrol biedt uitkomst

Wij van Tips en Weetjes zijn dol op gekke en leuke trucjes, vooral als ze het huishouden iets makkelijker maken. Daarom hebben we vandaag een nieuwe truc gevonden: een hulpstuk voor de stofzuiger maken van een lege keukenrol. Het is zo simpel, maar erg effectief. Wij vragen ons af waarom we dit niet eerder hebben bedacht!

Gooi de lege keukenrol voortaan niet weg, maar gebruik hem hiervoor.

Stofzuigen

Hoe vervelend is het als je aan het stofzuigen bent en je nét niet bij een hoekje of kiertje kunt? Je probeert nog met de stofzuiger eroverheen te gaan, maar tevergeefs. Het stof en vuil zit ín de kier en gaat er niet uit. De meeste stofzuigers worden geleverd met een mondstuk dat dun uitloopt, maar zelfs dit is soms te dik voor dunne kiertjes. Je moet echt iets hebben dat dun en flexibel is. Daarbij biedt een lege keukenrol de uitkomst!

Keukenrol

Hoe het werkt? Erg simpel. Pak een lege keukenrol of een lege wc-rol. De meeste keukenrollen zijn ietsje steviger, dus werken beter, maar wc-rolletjes werken ook gewoon. Duw de keukenrol over de opening van de stofzuiger. Is de keukenrol daar te klein voor, duw hem dan ín de opening. Door de zuiging van de stofzuiger zal hij vast blijven zitten, maar waarschijnlijk wrik je hem zelf al vast. Zit de keukenrol erg los, plak er dan een reep tape overheen om hem te bevestigen. Knijp met je hand het uiteinde van de keukenrol, dus het eind dat niet in de stofzuiger zit, samen tot een tuitje.

Stofzuigen

Zit de lege keukenrol vast? Dan ben je klaar om te stofzuigen. Navigeer met je hand je zelfgemaakte mondstuk naar de kier die je wilt stofzuigen. Duw met je vingers de keukenrol plat zodat hij in de kier past. Omdat het karton flexibel is, past het zich aan aan de grootte van de ruimte die je wilt stofzuigen. Op deze manier kun je zelfs de kleinste kiertjes stof- en vuilvrij maken.

Wil je zien hoe deze tip in z’n werk gaat? Kijk dan het onderstaande filmpje vanaf 0:12.

Lees ook: Dit is waarom je het tuitje van een knijpfles op je stofzuiger moet doen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Videostill