Dit is waarom je een lege tube zonnebrand nooit moet weggooien

Die lege tube zonnebrand kan nog goed van pas komen!

Als we een ding dondersgoed weten, is het wel dat we ons goed moeten insmeren wanneer het buiten warm weer is. Sterker nog, eigenlijk moeten we ons ook insmeren wanneer de zon niet zo steekt. De stralingen in de zon kunnen je huid dan alsnog beschadigen. Is je fles zonnebrand inmiddels leeg van al dat insmeren? Gooi deze dan nog niet direct in de prullenbak, want de tube kan nog goed van pas komen.

Vanaf nu gooi je nooit meer die lege tube zonnebrand weg!

Smeren

We weten dat iedereen inmiddels op de hoogte is van de gevaren van de zon, maar we willen nogmaals benadrukken om jezelf goed in te smeren. Zeker in de zomer, wanneer de zon sterk is, is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Het spreekt voor zich dat je je gezicht dan insmeert, maar vergeet dan niet ook je oogleden en oren te beschermen tegen de zon. Ook is het verstandig om een speciale balsem voor je lippen te gebruiken, want ook je lippen kunnen verbranden.

Extra zonnebrand

Heb je je fanatiek ingesmeerd en heb je het idee dat je fles zonnebrandcrème leeg is? Om te beginnen hoef je die fles nog niet direct in de prullenbak te mieteren, omdat er meestal nog veel van de crème achterblijft in de fles. Wanneer je de zijkant van de tube opensnijdt, zit er vaak nog genoeg in om je een paar keer mee in te smeren. Scheelt weer wat, want een fles zonnebrand van goede kwaliteit is niet goedkoop.  

Gooi die lege fles overigens niet weg. Bekijk snel op de volgende pagina wat je er nog mee kunt doen.

Pagina 1/2