Liedje continu in je hoofd? Zó krijg je ‘m eruit

Er schijnt een trucje voor te zijn

We weten allemaal hoe vervelend het kan zijn als een liedje de hele dag in je hoofd blijft hangen. Maar hoe zorg je ervoor dat er een einde aan komt en je eindelijk weer een beetje rust in je hoofd hebt? Een aantal jaar geleden vonden onderzoekers de oplossing en deze zal je verbazen!

Kauwgom

Dus, wil jij maar al te graag het mega populaire nummer Ik ga zwemmen van Mart Hoogkamer uit je hoofd krijgen? De oplossing om een nummer uit je hoofd te krijgen is: kauwgom. “De meerderheid heeft daar maar kort last van – misschien een paar minuten – maar andere hebben wel twee of drie dagen een liedje in hun hoofd, wat extreem frustrerend en slopend kan zijn. We wilden onderzoeken of iets simpels als kauwgom kan helpen”, aldus Phil Beaman van de University of Reading.

Oplossing

En geloof het of niet, maar kauwgom bleek inderdaad de oplossing! Het onderzoek bestond uit verschillende experimenten. Zo kregen 44 studenten twee keer het refrein van het nummer Play Hard van David Guetta te horen, waarna zij drie minuten lang niet aan het nummer mochten denken. In de drie minuten die daarop volgde, mochten de studenten denken aan wat zij wilden, zolang ze maar op een knop drukten als ze aan het nummer van de bekende artiest dachten. Het experiment werd zowel zonder kauwgom als met kauwgom kauwende studenten uitgevoerd. Wat bleek? De kauwgomkauwers drukten minder vaak op de knop!

Lees ook: Aha! Met dit trucje wordt plastic folie gebruiken veel makkelijker

Bron: Grazia | Beeld: Pexels