Lifehack: krassen in je telefoonscherm kun je verhelpen met tandpasta

telefoonscherm krassen

Eigenlijk best logisch…

Natuurlijk wil je het liever voorkomen, maar soms gebeurt het toch. Eén onbewaakt moment met je smartphone en je sleutels in dezelfde jaszak, en je hebt alweer een flinke kras. Hoewel dat soms voelt als het einde van de wereld, hoeft dat dus helemaal niet zo te zijn. Wist je dat je krassen in je telefoonscherm namelijk makkelijk kunt oplossen? Het redmiddel heb je zelfs al in je badkamer staan!

Krassen in je telefoonscherm

Oké, eerlijk is eerlijk: als je telefoon eruitziet zoals in de foto bovenaan het artikel, dan valt er weinig meer te redden. Misschien kan een expert hier nog een nieuw scherm voor je inzetten, maar onze tip zal je niet meer redden. Deze lifehack is echter wél geschikt voor toestellen met krassen in het scherm. Je weet wel: het scherm doet het nog perfect, maar je kunt er eigenlijk niet omheen. Je voelt de kras bij het scrollen en swipen, en hij blijft maar in het oog springen. Met deze handige tip kom je er éindelijk weer van af.

Wat je moet doen

Het is eigenlijk heel simpel. Je hebt nodig: je telefoon, een wattenstaafje, en een tube simpele witte tandpasta. Geen fancy whitening-pasta of gel met microdeeltjes, dus. Gewone simpele witte pasta zoals we vroeger allemaal hadden. Maak eerst je scherm goed stofvrij – je wilt immers niet nóg meer krassen veroorzaken. Doe vervolgens een klein dotje tandpasta op het wattenstaafje en dep deze met mate op de kras. Maak vervolgens kleine ronddraaiende bewegingen met het wattenstaafje rond de kras. Als de kras oppervlakkig genoeg is, zul je zien dat deze als vanzelf verdwijnt. Voorzichtig de rest van de tandpasta weg deppen met een vochtig doekje, en voilà.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2