Met deze geniale lifehack verwijder je die lelijke kreukels uit je sneakers

Bij vrijwel elke sneaker ontstaan na verloop van tijd kreukels in de neus

Wanneer je net gloednieuwe sneakers hebt gekocht, wil je die natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Toch voorkom je het helaas niet dat er na enige tijd kreukels op de neus ontstaan. Zonde! Gelukkig hoef je je schoenen dan niet meteen bij het grof vuil te zetten. Met een simpel trucje kun je de kreukels er namelijk heel makkelijk weer uit krijgen! 

Zo zien sneakers er dankzij deze lifehack weer uit als nieuw!

Kreukels in sneakers

Voor dit trucje heb je nodig: je sneakers, oude sokken of ander textiel, een strijkijzer en heet water. Stop de neus van je schoenen allereerst helemaal vol met sokken, kranten of iets anders, waardoor de kreukels niet meer te zien zijn. Wanneer je op de punt van je schoen drukt en er zit geen beweging in, dan heb je er genoeg in gedaan.

Strijken

Maak vervolgens je sokken of een ander stuk textiel vochtig met het heet water (niet te nat) en plaats dit over de neus van je sneaker aan de buitenkant. Strijk hier met het strijkijzer voorzichtig overheen. Til het ijzer regelmatig op, zodat je zeker weet dat je schoen niet verbrandt. Ga net zolang door totdat de kreukels uit de neus verdwenen zijn.

Enkele Twitteraars probeerden het trucje uit en het lijkt echt te werken! Oordeel zelf:

Lees ook: Blijkbaar is knoflook hét wondermiddeltje tegen puistjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NSMBL | Beeld: Unsplash