Lifehack! Zo haal je sieraden makkelijk uit de knoop

sieraden knoop

Nooit meer uren prutsen met kettingen die in de knoop zitten

Een paar ringetjes, mooie dunne armbandjes, statement oorbellen of meerdere kettinkjes bij elkaar. Sieraden maken elke outfit af. Maar met zo’n mooie sieradencollectie, loop je het risico dat het een en ander in de knoop raakt. No worries: met deze lifehack heb je je sieraden in een mum van tijd weer los. 

Lastige puzzel

Het is ochtend en je wil nog snel een ketting omdoen. Je pakt die ene leuke uit je sieradendoosje en ja hoor… hij zit vast aan twee andere kettingen. Snel de kettingen uit de knoop halen is vaak niet zo makkelijk. Deze puzzel is lastiger op te lossen dan menig wiskunderaadsel. Denk je een stukje van de ketting los te halen, is de knoop ineens twee keer zo groot. De frustratie is vaak zo groot dat je de kettingen het liefst direct in de prullenbak wil gooien. Geen paniek! Het is niet nodig om afscheid te nemen van je favoriete sieraden. Het enige wat je nodig hebt is een naald en wat babyolie of babypoeder.

Lifehack 1: babyolie

We hebben allemaal wel eens een iets te strakke ring om onze vinger gedragen, die er met geen mogelijkheid meer af kwam. En daar kwam onze moeder al aan met het wondermiddel: een pakje boter of wat olie. Boter en olie maken de huid natuurlijk glad en soepel. Olie is ook hét wondermiddel om sieraden uit de knoop te halen. Smeer wat olijf- of babyolie op de knoop en ‘masseer’ het even in. Trek de kettinkjes voorzichtig uit elkaar. Als dit nog te lastig is, kun je één of twee naalden gebruiken voor wat meer grip.

Lifehack 2: babypoeder

Nog zo’n wondermiddel: babypoeder. Dep wat babypoeder op de knoop. Hierdoor wordt de knoop wat losser en krijg je de kettingen makkelijker los. Ook hierbij is het vaak handig om één of twee naalden te gebruiken voor meer precisie.

Schoonmaken

Als je je sieraden weer uit de knoop hebt, is het goed ze even schoon te maken met wat keukenpapier. Je wil natuurlijk geen resten olie of babypoeder op je mooie outfit.

Lees ook: Leg je gouden sieraden in een glas met bier en zie wat er gebeurt

Bron: YouTube PureWow, YouTube HowTo | Beeld: Unsplash