Maak opstaan makkelijker: weg met die snooze-knop!

opstaan

Lifehack: zo zorg je voor een goed begin van je dag

Nu de ochtenden donker en koud zijn is het extra lastig om je bed uit te komen. De verleiding om na je wekker lekker te blijven liggen en ondertussen een half uur door Instagram te scrollen of te snoozen is ontzettend groot. Een superslechte gewoonte natuurlijk! Maar met de handige tip hieronder zorg je ervoor dat jij voortaan met het juiste been uit bed stapt. Misschien ga je nog steeds niet van je wekker houden, maar op deze manier is opstaan in elk geval een stuk makkelijker!

Slechte gewoonte

We weten eigenlijk allemaal wel dat eindeloos op die snooze-knop drukken niet de beste gewoonte is ’s ochtends. Datzelfde geldt voor de verleidelijke optie om direct na de wekker je telefoon te pakken en als eerste alle social media te checken. Schiet je er echt iets mee op? Uiteindelijk pak je op dit soort momenten weinig rust. Kortom: dat kan beter! Maar hoe?

Kleine verandering

Als je ochtendritueel er zo uitziet, hebben wij één tip voor je: probeer eens je telefoon een paar meter van je bed af te bewaren! Zorg ervoor dat je ’s ochtends echt moet opstaan om je wekker (die waarschijnlijk op je telefoon zit) uit te zetten. Voorkomen dat je gewoon je wekker door laat lopen? Zorg dan dat je deze extra luid instelt – en dan niet op je favoriete nummer, maar op een onaangename sirene of pieptoon. Wedden dat je niet blijft liggen?

Goed begin van de dag

Je zult merken dat je op deze manier je dagen beter begint. Zodra je maar onder de lakens vandaan bent gekropen, volgt de rest vanzelf. Wanneer je merkt dat je ’s ochtends meer tijd hebt, kun je ook rustiger je dag beginnen. In plaats van halsoverkop een ontbijtje naar binnen werken, heb je nu gewoon de ruimte om een kop koffie te zetten en het nieuws door te nemen. Een goed begin is het halve werk – en dat geldt ook voor je dag!

Lees ook: Met dit trucje gaat ’s ochtends opstaan een stuk minder moeilijk

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels