3 ongewone manieren waarop je ketchup kunt gebruiken

ketchup

Het is niet alleen om je eten op smaak te brengen

In Nederland is ketchup niet de meest gegeten saus bij de friet, maar de meeste mensen hebben er toch wel een fles van in de voorraadkast of koelkast staan. Is dat voor jou ook het geval? Mooi zo! Je kunt er namelijk een aantal verdraaid handige dingen mee doen. 

Het klinkt een beetje gek, maar ketchup kan je rechterhand zijn wanneer het aankomt op de volgende zaken:

Een vieze steelpan

Het is niet echt de bedoeling om de inhoud van je steelpan aan te laten koken, maar het kan de besten overkomen. Een steelpan kan soms best lastig te reinigen zijn, maar een beetje ketchup kan wonderen doen. Laat de pan eerst weken en gebruik daarna ketchup om de pan schoon te maken. Baat het niet, dan schaadt het niet!

Voor een mooiere huid

Een gezichtsmaskertje kost soms best wat duiten. Dus waarom zou je niet eens proberen om ketchup op je gezicht te smeren als maskertje? Blijkbaar bevat ketchup ingrediënten die een helende werking op je huid hebben, zeker wanneer je veel in de zon zit. Jillee van One Good Thing nam de proef op de som en smeerde haar gezicht in met ketchup. Na een korte intrektijd van vijftien minuten, niet langer want het droogt je huid uit, waste ze het voorzichtig van haar gezicht met water en daarna gebruikte ze dagcrème om haar huid van wat vocht te voorzien. Het resultaat? Volgens Jillee had ze de volgende dag een stralendere huid! 

Poeplucht

Hoe honden het voor elkaar krijgen mag Joost weten, maar onze lieve viervoeters krijgen het soms voor elkaar om hun eigen poep in hun vacht te krijgen. Niet bepaald de nieuwe eau de parfum. Blijkbaar kun je met ketchup de geur in de vacht van je beestje maskeren en verdrijven, door de saus erop te smeren. Note: de rode kleur kan wel een tijdje in de vacht te zien zijn, zeker als je huisdier een lichte vacht heeft. 

Lees ook: 5 ongewone trucjes waar je mayonaise voor kunt gebruiken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: One Good Thing, Daily Green Life | Beeld: Pixabay