Met deze 5 slimme tips kun je bloemen veel langer bewaren. Dat zijn nog eens handige weetjes!

Geef je bloemen een langer leven

Bloemen maken heel wat mensen gelukkig. De kleuren en geuren zijn een bron van vrolijkheid. Ze zijn zowel leuk om te geven als om te krijgen. Wie van jullie heeft een mooie bos gekregen van zijn Valentijn? Wat natuurlijk nou zo jammer is, is dat aan alle mooie dingen een eind komt en dat geldt helaas ook voor bloemen. Want Moeder Natuur heeft nu eenmaal bepaald dat ze maar een paar dagen goed blijven voordat ze verwelken.

Maar er is hoop, je kunt een loopje nemen met Moeder Natuur. Oké, niet helemaal, maar je kunt het proces wel flink vertragen, zodat je langer van je prachtige bloemen kunt genieten. Hoe dan? We hebben vijf geweldige tips voor je die je kunt gebruiken om het verwelken ervan je uit te stellen.

1. Asperine

Voeg wat fijngemalen asperine toe aan het water. Dat klinkt gek en meer iets wat je zelf zou doen om een vervelende hoofdpijn tegen te gaan, maar het is toch echt ook goed voor je bloemen. Negeer dus die gefronste wenkbrauwen van je en probeer het gewoon eens.

2. Bleekmiddel en suiker

Nog zo’n wondermiddel voor je bloemen is bleekmiddel. Voeg 1/4 theelepel bleekmiddel op een liter water, of een combinatie van bleekmiddel en suiker, toe aan het water en je bloemen zullen er blij mee zijn. Lees meer tips op de volgende pagina.


Pagina 1/2