Met deze 7 makkelijke schoonmaaktips maak jij je keuken snel weer blinkend schoon!

De keuken schoonmaken met slimme trucjes

De keuken schoonmaken is typisch een van die vele verplichte schoonmaakklussen die nu eenmaal moet gebeuren, maar waar je doorgaans niet echt blij van wordt. Maar als het eenmaal gebeurd is, dan vergeet je het harde werk en voel je je moe, maar voldaan.

Tegelijkertijd is het ook belangrijk om slim te werk te gaan en jezelf niet drukker te maken dan noodzakelijk, want zo kun je jezelf veel tijd en energie besparen. Met dat in ons achterhoofd hebben we zeven slimme schoonmaaktrucjes voor je, die je zullen helpen om je werk aangenamer en makkelijker te maken. Het zijn, zoals wel vaker, typisch van die trucjes waar je zelf niet zomaar op komt.

1. Combineer de kracht van citroen en je oven om fruitvliegjes te verdelgen
Fruitvliegjes zijn vooral zomers een hardnekkig, moeilijk aan te pakken probleem. Maar deze slimme tip maakt daar een einde aan. Doe twee halve citroenen in je oven en laat de deur ‘s nachts open staan. ‘s Morgens sluit je de deur en zet je grill voor een paar minuten aan. Doe de oven weer uit, gooi daarna de citroenen weg en tenslotte maak je de bodem van je oven schoon. Je zult geen last meer hebben van fruitvliegjes.

2. Gebruik uitsluitend azijn om kalkaanslag te verwijderen
Als je een gootsteen hebt die onder de kalkaanslag zit dan is azijn het enige wat je nodig hebt om het heel makkelijk te verwijderen. Weg met die dure bleekmiddelen!

3. Verwijder viezigheid van keukendeurtjes zonder zware chemische middelen
Maak een schoonmaakmiddel dat bestaat uit 1/3 plantaardige olie en 2/3 baksoda en je hebt het perfecte schoonmaakmiddel voor vieze keukenkastjes. Schrob de deurtjes en planken met een spons, een tandenborstel of met je handen.


Pagina 1/2