Met deze hacks kun jij flink besparen op je boodschappen

boodschappen

Goedkoop boodschappen doen? Het kan nog!

We kunnen er niet meer omheen dat alles duurder wordt, zo ook de prijzen in de supermarkt. Voor dezelfde boodschappen betaal je nu een stuk meer dan voorheen. Maar we hebben ook goed nieuws, want het is nog mogelijk goedkoop boodschappen te doen. Wij zetten vijf manieren op een rij waarmee je flink kunt besparen. 

1. Foodello

Producten die over de houdbaarheidsdatum zijn mogen niet verkocht worden in de supermarkt. Toch zijn deze producten vaak nog prima te gebruiken, aangezien THT staat voor tenminste houdbaar tot. Foodello verkoopt producten die om deze reden niet meer in de supermarkt verkocht mogen worden, maar ook producten die uit het assortiment verdwijnen of vanwege een fout op het etiket. Maar dan met heel veel korting! Bij bepaalde acties zijn sommige producten maar één cent of zelfs helemaal gratis. De moeite waard dus!

2. Tikkie

De app Tikkie kennen we allemaal. Daarmee kun je heel makkelijk geld terugvragen aan vrienden. Wat dat met boodschappen te maken heeft? Meer dan je denkt! Met de app kun je namelijk producten uit de supermarkt helemaal gratis, of met veel korting, uitproberen. Druk op ‘deals’ en je krijgt een lijst met producten die meedoen aan deze actie. Bewaar het bonnetje van de winkel, scan ‘m in de app en het geld staat weer op je rekening.

3. Scoupy

Dit lijkt een beetje op de deals in Tikkie, maar Scoupy heeft nóg meer aanbiedingen. Het is heel simpel. Koppel je account aan je bankrekening, druk op ‘boodschappen’ en kijk welke producten je gratis of met korting kunt testen. Let wel goed op bij welke winkel je het product moet halen, want dat kan nog weleens verschillen. Daarna werkt het op precies dezelfde manier als bij Tikkie. Ideaal!

4. Too Good To Go

Too Good To Go is inmiddels bij veel mensen bekend, maar mocht je het nog niet kennen: wij leggen het graag even uit. Met de app kun je voor een laag bedrag een tas vol met eten ophalen bij bakkers, supermarkten of restaurants. Daarin zitten producten die zij aan het einde van de dag overhouden. Die mogen ze de dag erna niet meer verkopen, maar er is natuurlijk helemaal niks mis mee. En als je niet alles meteen kunt gebruiken, kun je het in de vriezer stoppen voor de week erna. Kun je dan weer besparen op de wekelijkse boodschappen! Zo heb jij een tas vol eten, voor een klein prijsje én ga je voedselverspilling tegen. Win-win-win!

5. Kortingsstickers

Veel supermarkten doen ook hun best om voedselverspilling tegen te gaan, en daar kun jij weer van profiteren! Dit doen ze onder meer met kortingsstickers op producten die uit het assortiment gaan of bijna over de datum zijn. Albert Heijn verkoopt bijvoorbeeld zakjes met fruit en groente voor één euro. In de app van dezelfde supermarkt vind je ook extra (persoonlijke) kortingscodes onder ‘Mijn Bonus Box’. Ook heeft Albert Heijn sinds kort ‘AH Overblijvers’, een soort variant op Too Good To Go.

Lees ook: Wil je besparen op verlichting? Zo doe je dat

Bron: LINDA.nl | Beeld: Pexels