Met déze spaarmethode behaal jij met gemak je spaardoelen

loud budgeting

Het internet is helemaal lyrisch

Op verschillende sociale media-kanalen horen we steeds meer positieve berichten over een nieuwe spaarmethode genaamd: loud budgeting. Fans van deze methode zouden hun spaarpot binnen no-time weten te vullen en zeggen dan ook razend enthousiast te zijn. Wij vertellen je wat deze spaarmethode inhoudt. 

Pronken met luxe

Verre, luxueuze reizen, een groot huis, de mooiste kleding en de duurste auto: op sociale media wordt vaak gepronkt met weelde. Tot voor kort was er online echter maar weinig aandacht voor financiële tegenslagen en uitdagingen. Maar langzaamaan is dat aan het veranderen. Op TikTok is er momenteel namelijk veel aandacht voor ‘loud budgeting’. We nemen deze manier van sparen verder onder de loep.

Loud budgeting

Mensen die sparen volgens de loud budgeting-methode, delen hun financiële doelen openlijk met de mensen om hen heen. Hierbij leggen zij duidelijk uit waarom ze bepaalde uitgaven vermijden én zijn ze transparant over de redenen waarom ze sparen. Hoe je de methode toepast? Stel, je wordt uitgenodigd voor een vakantie met vrienden. In plaats van smoesjes te verzinnen, leg je uit dat je op dit moment prioriteit geeft aan andere financiële doelen, zoals het afbetalen van een lening of het sparen voor een bijzondere reis. Dit helpt je om vast te houden aan je eigen financiële regels. En let maar op, mensen zullen je eerlijkheid waarderen en dat leidt weer tot sterkere relaties met je dierbaren.

Beloftes nakomen

Een Amerikaanse deskundige op het gebied van budgetteren vertelt aan Huffpost: “Loud budgeting betekent dus dat je juist dingen moet delen over je financiële situatie en keuzes moet maken waardoor je binnen budget blijft en je je doelen kunt bereiken. Met deze methode gebruik je jouw financiële doelen als reden om niet bij een uitje, tripje te zijn of bijvoorbeeld mee te doen aan een groepscadeau.” Het is echter van groot belang dat je niet alleen praat, maar ook daadwerkelijk je beloftes nakomt. Begin dus met het opstellen van een helder en haalbaar financieel plan, zodat je na verloop van tijd ook echt kunt laten zien dat je je financiële doelen daadwerkelijk hebt bereikt. Succes!

Lees ook: Zien: dit zijn de nieuwe bewoners van het Big Brother-huis

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock