Met deze tips heb je in de zomer geen last van schurende dijen

dijen

Weg met die irritaties!

Hoe fijn warme temperaturen ook zijn, het gaat helaas ook gepaard met enkele irritaties zoals plakkende en schurende bovenbenen. Gelukkig zijn er aan aantal oplossingen waardoor jij voortaan geen last van schurende dijen meer hebt. We zetten ze voor je op een rijtje.

1. Spray wat deodorant op je benen

Het plakken en schuren van je benen ontstaat vaak doordat ze vochtig zijn van het zweet. Met wat deodorant op je dijen kun je dit heel makkelijk voorkomen. Spray een antitranspirant op je benen, zodat ze minder vochtig worden. Geen deo in huis? Talkpoeder werkt ook!

2. Draag corrigerend ondergoed

Corrigerend ondergoed is niet alleen heel flatterend onder een strak jurkje, maar werkt ook nog eens heel goed tegen schurende dijen. Kies voor een corrigerend broekje dat lang genoeg is, zodat deze mooi blijft zitten en je dijen niet alsnog tegen elkaar schuren. Of wat dacht je van zo’n trendy biker short? Die werkt net zo goed!

3. Knip je panty korter

Een andere handige tip is de good old panty. Knip een oude panty af en draag deze onder je jurkje. Je kunt ‘m zo kort knippen als je zelf wilt. Zorg ervoor dat je de panty niet té kort knipt, want dan kan hij omhoog kruipen en dat schiet natuurlijk ook niet op.

4. Smeer wat vaseline op je benen

Deze tip is misschien wel de meest simpele van allemaal. Iedereen heeft wel een potje vaseline in huis. Smeer hiervan een beetje op je benen en ze zullen lekker zacht aanvoelen en niet langer voor irritaties zorgen wanneer ze tegen elkaar schuren. Ideaal toch?

5. Neem een koude douche

Merk je dat je lichaam warm is, dan is een koude douche ook altijd nog een oplossing. Met een koude douche koelt je lichaam af en wordt de doorbloeding van je benen beter. Et voilà! Je benen blijven niet meer aan elkaar plakken. Vergeet daarnaast niet om voldoende water te drinken, dit zorgt namelijk ook voor een betere doorbloeding.

Lees ook: Aha! Dit is waarom veel mannen een bierbuik krijgen

Bron: Grazia | Beeld: Pexels