Met deze tool kun je zien hoeveel mensen dezelfde naam als jij hebben

naam

Komt jouw naam veel voor?

Bijna iedereen heeft zijn eigen voor- of achternaam wel ergens anders dan bij henzelf voorbij zien komen. Of dat nou op televisie of in een telefoonboek is of dat je misschien wel iemand kent met dezelfde naam. Benieuwd naar hoeveel mensen op de wereld jouw voor- of achternaam met jou delen? Er is een tool waarmee je dat kunt zien.

Veelvoorkomende namen

Wie als achternaam Jansen heeft, zal er vast niet raar van op kijken wanneer die iemand met dezelfde naam tegenkomt. Deze naam komt namelijk veel voor in Nederland, maar hoe vaak eigenlijk? Op de website forebears.io kun je je achternaam invoeren en zo zien hoeveel mensen op de wereld ook jouw naam hebben. Daarnaast geeft de website aan op welke plekken in de wereld je naam het meest voorkomt en of er vooral vrouw of mannen zo heten. Let wel, de website is voor het laatst geüpdatet in 2014, dus misschien liggen de getallen inmiddels al wel veel hoger of lager.

De meest voorkomende naam in Nederland is De Jong, op nummer twee staat Jansen en op drie De Vries. Hoe vaak komt jouw naam voor?

Faamnaam

Namen die niet vaak voorkwamen vorig jaar maar wel in het nieuws kwamen, waren Mette Bus, Mat Ras en Ferry Kuhlman. Deze namen zaten vorig jaar allemaal in de race om faamnaam van 2021 te worden. Uiteindelijk ging Sonne Straal er met de winst vandoor. Sonne liet hiermee andere pareltjes van namen achter zich. Ben Boute en Joyce de Roo – Bot eindigden op de tweede en derde plaats. Verder waren ook namen als Wil Bierman, Ron de Bil, Bennie Koekoek, Bas Sillen en Coby Potappel – Stroop in de race voor de hilarische titel. Ha!

Lees ook: Hilarisch: dit is de faamnaam van 2021 geworden

Bron: Flaironline | Beeld: Pexels