Met dit briljante trucje maak je eenvoudig de lastigst gevormde glazen blinkend schoon!

Glazen schoonmaken met magneten

Maak de meest lastige glazen eenvoudig schoon met dit slimme trucje

Je kent het vast wel, je hebt allerlei glazen en vazen in de meest mooie vormen en maten, maar aan al die pracht en praal zit ook een duidelijke keerzijde. Hoe maak je ze makkelijk schoon? Dat is vaak nogal een opgave, want het is vaak alles behalve eenvoudig om bij al die rondingen, kieren en gaten van glazen en vazen te kunnen komen. Maar wist je dat hier echt een hele slimme truc voor bestaat?

Het is een briljante truc die iedereen wel kan gebruiken en daarom delen we hem graag met jullie. Het enige wat je nodig hebt is een schaar, een spons en wat magneten. In het instructiefilmpje op de volgende pagina heeft de persoon die je het trucje laat zien bewust wat gemalen koffie toegevoegd aan de karaf. Zo is de schoonmaakkracht van de magneetsponzen extra goed te zien!

Schoonmaken wordt hierdoor vooral erg leuk, want het is naast effectief ook gewoon heel erg leuk om te doen. Hoe vaak maak je nou schoon met behulp van magneten? Voor ons is dat in ieder geval geen dagelijkse praktijk. We leggen het je graag even stap voor stap uit.

Glazen schoonmaken met magneten 2

1. Wat heb je nodig?
Je hebt een schaar nodig, een gewone keuken schuurspons en wat magneten. Je kunt hier Neodymium magneten voor gebruiken, die kun je vrijwel overal kopen, zowel online als in de winkel. Je kunt daarnaast ook keramische magneten gebruiken. Het is de bedoeling dat de magneten in ieder geval dun genoeg zijn om ze in de schuurspons te kunnen doen.

Bekijk de volgende stappen op de volgende pagina.


Pagina 1/3