Met dit briljante trucje maak je eenvoudig de lastigst gevormde glazen blinkend schoon!

Glazen schoonmaken met magneten 5

4. Doe de magneten in de spons
Vervolgens doe je de magneten in de spons. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld twee magneten gebruiken voor de spons voor de buitenkant en voor de binnenkant van het glas. Je moet er alleen voor zorgen dat de polen van elke spons in tegengestelde richting bewegen, wat belangrijk is omdat ze aan elkaar zullen gaan plakken en niet uit elkaar duwen. Als je klaar bent met het schoonmaken van je glas dan kun je de magneten voor allerlei nuttige dingen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende magneten voor op je koelkast.

Glazen schoonmaken met magneten 6

5. Je kunt nu het glas schoonmaken
Nu begint het leuke gedeelte. Doe één spons aan de binnenkant en één spons aan de buitenkant en ze zullen aan elkaar gaan plakken en jij kunt beginnen met het schoonmaken van je glas.

Glazen schoonmaken met magneten 7

Als je klaar bent dan gebruik je gewoon de spons aan de buitenkant om de spons aan de binnenkant omhoog te krijgen, er is in feite sprake van een leider en een volger. Een kind kan de was doen met deze eenvoudige, slimme en vooral ook erg leuke schoonmaaktruc! Bekijk op je gemak ook nog even het super handige instructiefilmpje:


Pagina 3/3