Met dit huishoudelijke product krijgt je stofzuiger een frisse geur

Stofzuiger-frisse-geur

Een lekkere geur binnen een mum van tijd!

Een stofzuiger kan al snel een bepaalde geur krijgen die niet vriendelijk is voor de neus. De stof en viezigheid die je huishoudhulpje opzuigt, hoopt zich namelijk snel op. Het resultaat: een stinkende stofzuiger. Gelukkig bestaat er een handig trucje waarmee hij voortaan heerlijk ruikt. 

Legen stofzuiger

Om de levensduur van je stofzuiger te rekken kun je een volle zak het beste meteen weggooien. Ook wanneer je een stofzuiger hebt zonder zak, zoals een steelstofzuiger, moet je hem regelmatig leeggooien. Een volle stofzuiger zuigt namelijk veel slechter en dit zorgt er ook voor dat je stofzuiger die nare geur krijgt. Voordat je deze handige truc gaat proberen, moet je dus even goed je stofzuiger legen. Zuig eventuele restjes stof op met een kruimeldief.

Geurende waspoeder

Als je stofzuiger leeg is, dan pak je een bak met lekker geurende waspoeder. Gebruik je geen waspoeder? Een andere geurende poeder of wasparels kunnen ook prima dienstdoen. Hierbij is het wel belangrijk dat je het makkelijk kunt opzuigen.

Frisse geur

Strooi de geurende poeder voorzichtig op de grond en zuig het weer op met je stofzuiger. Hierbij geldt zeker de spreuk ‘kleine moeite, groot plezier’ want het heeft meteen een hoop voordelen. Zo ruik je meteen het verschil, blijft de geur lekker lang hangen en ruikt je stofzuiger een stuk frisser. Ook ruikt je huis aangenaam na elke stofzuigbeurt. Wat fijn!

Lees ook: 4 dingen waarvoor je een stofzuiger nooit moet gebruiken

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels