Met dit simpele trucje pel jij mega makkelijk eieren

Eieren

Zo snel heb je nog nooit je eieren gepeld!

Denk je een lekker eitje te hebben gekookt, blijft de helft van je ei tijdens het pellen aan de schil plakken. Mega irritant natuurlijk, maar gelukkig schijnt er een heel makkelijk trucje te bestaan. Zo pel jij je eieren mega snel én heb je nooit meer last van een ei dat kapot gaat tijdens het pellen.

Lifehack

Het enige dat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je je ei gemakkelijk kunt pellen, is een lepel. Voordat je je ei aan de kook brengt, sla je met de bolle kant van de lepel op de schil van het ei. Let wel op dat je niet te hard slaat, de schil van het ei moet namelijk niet breken. Het is de bedoeling dat je iets binnenin het ei hoort breken. Wanneer je dat hoort, hoor je het vliesje van je ei loslaten van de schil. Het kan zijn dat je een aantal keer moet tikken, voordat je het vliesje hoort loslaten.

Nadat je dit hebt gedaan, kun je je ei gewoon koken zoals je normaal zou doen. Het pellen van de schil gaat nu een stuk makkelijker en er zit ook geen vervelend velletje meer om het ei heen.

Witte eieren

Is dit trucje niet helemaal iets voor jou? Gelukkig zijn er nog een aantal dingen die je kunt proberen. Voeg bijvoorbeeld een beetje zout of een eetlepel baking soda toe aan het kookwater. Je kunt in vervolg ook witte eieren kopen. Deze zijn namelijk over het algemeen makkelijker te pellen. Na het koken van de eieren kun je ze even onder de koude kraan houden of in een kommetje met ijsklontjes en water leggen.

Ei supersnel pellen

Een andere lifehack is om je ei in een glas met een laagje water te stoppen, je hand bovenop het glas te houden en flink te schudden. De schil laat hierdoor los en zo kun je na een paar seconden de schil al van je ei halen. Als je deze hack probeert is het van belang dat je ei nog warm is en het water in het glas koud is. Super handig én mega snel!

Lees ook: Zo pel je supernel een mandarijn

Bron: Libelle | Beeld: Instagram @handigetips_, Pexels

Array